woensdag 25 mei 2016

SEKS IN DE TWEEDE KAMER

Pagina uit de "Geïllustreerde Medische Encyclopedie",
De Geïllustreerde Pers N.V., Amsterdam MCMLXXI

Dat was pas nieuws, op de Vlaamse én de Nederlandse TV. Goedele Liekens op bezoek bij de commissie Onderwijs van de Tweede Kamer. Met de verschijning van deze Vlaamse seksuoloog in de Tweede Kamer werden maar liefst 2 taboes tegelijk onderuit gehaald. Vlamingen zijn slimmer dan de moppen ons doe geloven en seks mag en moet, ook in de Tweede Kamer. Je kunt het Goedele niet kwalijk nemen dat ze zo gek zijn in de Tweede Kamer, het bewijst alleen maar dat haar marketing prima werkt.

De Tweede Kamer commissie wil van haar als deskundige horen wat de problemen tussen de seksen zijn. Meisjes moeten bijvoorbeeld nee kunnen zeggen, maar ze weten niet hoe. Daar wil de Commissie wat aan gaan doen door -naar ik aanneem- regel en wetgeving. Het Nederlandse onderwijs als de Grote Opvoeder of het nu gaat om culturele integratie, seksueel gedrag, gezond leven of gezond eten. Haagse regelgeving zorgt dat het goed komt met ons allemaal.

Het wachten is op het voorstel om kinderen vanaf hun tweede jaar over te dragen aan een staatsinstelling waarin ze dan vervolgens tot hun twintigste worden opgevoed tot oppassende en productieve burgers. Dat heet vooruitgang. Alleen een handjevol conservatieven van vooral Christelijke huize verzet zich daartegen. Vergeefs natuurlijk. Den Haag met D66 voorop is vastbesloten om onze samenleving efficiënt en doelmatig in te richten, gesteund door wetenschappelijke inzichten van deskundigen. Goedele is er een van.

Dat onze onderwijs instellingen als gevolg van deze misvatting ondertussen ernstig overbelast zijn, kan iedereen met het blote oog zien. Zo lang men niet beseft dat niet regelgeving maar een levensovertuiging de basis is voor een goede opvoeding, zal de trein van de regelgeving voort denderen. Die trein stopt voorlopig ook niet want in den Haag weten ze zelfs niet meer wat een levensovertuiging is.

Nog lachwekkender is dat de Tweede Kamer ondertussen bezig is zichzelf buitenspel te zetten met behulp van referenda. Hun eigen besluitvorming kan voortaan getoetst worden aan referenda. Daarmee leggen ze de besluitvorming terug bij de burger. Kunnen we dan niet net zo goed ophouden met het verkiezingscircus? Een technische commissie bereidt voortaan de referenda voor die de burger ’s morgens vanuit zijn luie zetel via internet met ja of nee kan beantwoorden. Exit Tweede en Eerste kamer, scheelt meteen ook weer veel geld en gedoe over wachtgeld en nevenbanen.


Even lachwekkend is dat terwijl in de Tweede Kamer met Goedele over seks wordt gepraat, ze in hun midden een partij toelaten die niet democratisch is georganiseerd. Ik bedoel de PVV van kamerlid Wilders. Half Nederland maakte zich een tijdje geleden druk over de positie van de vrouw in  een Christelijk partijtje maar dat de burger geen enkele positie heeft in de PVV interesseert blijkbaar niemand, zelfs de partijen in de Tweede Kamer niet. Zijn ze bang om  “het volk”, dat een autoritaire ondemocratische Wilders blijkbaar prima vindt, tegen de schenen te schoppen? Dat zou pas populisme zijn. Of denken ze dat het wel zal overwaaien? Dat dachten ze in Duitsland en Italië in de jaren dertig  namelijk ook.

2 opmerkingen:

  1. Ik zou willen dat ik deftige seksuele voorlichting had gehad op school.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Seksuele voorlichting bestond in die tijd niet. Daar rustte een taboe op. Je sprokkelde zelf je informatie bij elkaar. Uiteindelijk heb ik het meeste gehad aan de NVSH (Nederlandse Vereniging voor Seksuele Hervorming) en hun lijfblad "Verstandig Ouderschap". Dank zij collega's bij Philips, waar ik op mijn 18e jaar kwam werken, kwam ik daar mee in contact. Voor de rest maakt seksualiteit deel uit van de kunst van leven en die kun je op geen enkele school leren. Dat blijft een kwestie van levenservaring.

      Verwijderen