maandag 2 januari 2012

OPEN BRIEF AAN MAXIME V.

Beste Maxime laat je kabinet er niet een van opgebruikt vuurwerk worden!

Beste Maxime, amice,

Ik schrijf je vertrouwelijk en reken er op dat het vertrouwelijk blijft. Zonder vertrouwelijkheid geen vertrouwen en dat moet je zelfs in de politiek soms in elkaar hebben. Daarom is achterkamertjespolitiek af en toe nodig, zonder bemoeials en pottenkijkers.

Maar ter zake. Ik lees zo af en toe dat jij op je departement de zaakjes goed voor elkaar hebt. Dat verbaast me niks. Je mag dan een ongeliefde machtspoliticus zijn, je bent wel een man van de daad. Waar ik mee zit is jullie kabinet, ik bedoel dat van jouw en Rutte. Ik geeft toe dat ik het indertijd met jullie eens was om Wilders er bij te halen. Dan zou hij ook eens gedwongen worden om politieke verantwoordelijkheid te nemen. Mee laten doen is in de politiek nog altijd de beste manier om de nieren van je politieke vijanden en hun aanhang te proeven. Mijn zegen had je dus.

Maar nu begin ik toch langzamerhand van gedachten te veranderen. Wilders heeft zich ontpopt tot nationaal chagrijn en dat werkt deprimerend, zeker in crisistijd. Zelfs Henk en Ingrid beginnen daar volgens mij genoeg van te krijgen. Er is al chagrijn genoeg in de wereld, daar hebben we W. niet voor nodig. Hij is slecht voor onze nationale geestesgesteldheid. Daarom zou het goed zijn voor ons land als zijn chagrijn niet langer gedoogd wordt. Laat hem maar chagrijnen in de oppositie dan kan hij in zijn eigen sop gaar koken tot hij een ons weegt. Dat zou ook nog wel eens een opluchting kunnen zijn voor Henk en Ingrid.

Ik zie nu dat je het voorhoofd fronst en mij vraagt wie er dan in de plaats van W. in de regering moet komen? Dat weet ik helaas ook niet zo in een, twee drie! Met Emile Roemer haal je natuurlijk wel een vrolijke Brabander binnen. Maar zijn partij is helaas wat minder vrolijk. Die wil persé alles bij het oude laten, je zou het een retro-socialistische partij kunnen noemen en dat is niks voor ons land.
Pechtold dan, is die wat? Geen vrolijke frans maar zijn studentikoze gevatheid heeft wel wat. Zijn partij is dan weer een stuk moeilijker met z’n geloof in het individuele zelfbeslissingsrecht vanaf dat een kleuter zijn eerste woordjes brabbelt. De gekozen burgemeester is ondertussen ook al geflopt.

Misschien Jolanda dan maar? Zij kan het kabinet zeker wel een beetje opfleuren en dan bedoel ik niet alleen met groen (!). Ze is van goede wil dat heeft ze met Uruzgan aan heel Nederland laten zien. Maar ook haar partij zit haar in de weg. Dat is allemaal grachtengordel luxe wat de klok slaat en dat kan ons volk zich in crisistijd niet veroorloven. Bovendien krijgt ze het aan de stok met Bleker als het over groen gaat. Niet doen dus.

Komen we bij Job terecht tenminste als jij dat gedonder met Bos nu eens eindelijk kunt vergeten. Job is heel fatsoenlijk en de Tweede Kamer is hij ook al lang beu. Die wil weer eens graag de hand aan de ploeg slaan. Vervelend is wel dat je dan weer niet weet wat je aan zijn partij hebt en twee partijen die niet weten wat ze willen in een kabinet (die van jou is er ook nog lang niet uit) is teveel.

We zitten dus eigenlijk vast aan W. tenzij jij met Rutte een grote sprong voorwaarts zou aandurven. Nood breekt wetten en we zijn in nood toch? Ik denk aan een fusie van onze Tweede Kamer met het Vlaamse Parlement. Dat schept lucht aan beide kanten maar vooral aan Nederlandse kant. Om te beginnen halen we met de Vlamingen meteen de Vlaamse gezelligheid in huis, een lichtere toon van spreken en conflicten bijpraten aan de toog met een smakelijk pintje. Stel je in plaats van W. de erudiete en gezellige Bart de Wever eens voor. De ene week vergader je in den Haag, de andere in Brussel waar het Vlaamse parlement zetelt. Kunnen onze kamerleden ook meteen lobbyen bij de Europese Commissie voor functies op hoog niveau en extra geld voor ons volk en de natuur. Antwerpen wordt een Nederlandse havenstad, Rotterdam een Vlaamse. Geef toe, twee leeuwen, de Nederlandse en de Vlaamse, kunnen samen altijd harder brullen dan een.

In afwachting van je antwoord verblijf ik met hartelijke groeten,

Petrus

PS. Kunnen jij en Rutte niet een keer tijdens de thee met onze Koningin haar meteen voorstellen stante pede te vertrekken? Ik heb niks tegen haar maar zoals ze zelf zegt moeten we het hebben van de jongeren. Jonger volk op de troon zou meteen een opkikkertje zijn voor ons zo geplaagde volk in deze crisistijd.

8 opmerkingen:

  1. Beste Peterus,
    Ook ik wens je het beste toe voor 2012 met veel wijsheid.
    maar toch je schrijft!
    "Maar zijn partij is helaas wat minder vrolijk. Die wil persé alles bij het oude laten, je zou het een retro-socialistische partij kunnen noemen en dat is niks voor ons land."
    ---------------------
    Men zegt weleens"alle verandering is nog geen verbetering".
    En dit laatste is natuurlijk duidelijk te zien,
    dus waarom iets veranderen als er niet wordt aangetoond dat dit een verbetering is voor de welvaart en/of welzijn van het volk.
    Men kan dus i.m.o. stellen dat de veranderingen
    geleid hebben tot een enorme verslechtering aan de lage zijde van onze maatschappij,en dit is nog maar het begin.
    Maar dat socialisten niet voor verandering zijn
    dat spreek ik met klem tegen,wanneer dit zou leiden tot een verbetering van de positie van de arbeidersklasse zullen ook zij daarin meegaan.
    Maar deze afbraak politiek NEE,daar willen we alleen maar tegen strijden,want het kan Anders.
    Maar nogmaals mijn beste wensen voor jou en je familie.
    Roberto

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Petrus blijkbaar ontgaat je de vrolijkheid. Alle oneliners van Geert Wilders gingen de wereld rond en je ziet ze nog elke dat op TV
    Roemer geen humor, hij is op dat gebied een aanwinst

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bart De Wever zit niet echt op Nederlandse zuurpruimen te wachten, schat ik zo in.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @Roberto
    Eveneens mijn beste wensen voor jou en je geliefden.
    Als de wereld om je heen veranderd dan doe je er verstandig aan om mee te veranderen anders kom je in de problemen.

    @rikus
    Leedvermaak is iets anders dan vrolijkheid.

    @jack pastoor
    Vroeger kon ik die heel lang inhouden onder water.

    @Zelfstandig journalist Antwerpen
    Je weet maar nooit hoe een koe een haas vangt.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Uniek concept van je: een open brief die vertrouwelijk moet blijven. Kom er nog maar eens om. ;-)

    Ik wens je bij deze een goed jaar toe Petrus! Je bent het met veel wensen begonnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. De beste wensen, Petrus ! En zo geplaagd zijn we nu ook weer niet. We nemen onszelf zo serieus, dat is het. Samen met de Vlamingen lijkt mij wel een leuk idee. Wim Schippers stelde het lang geleden al eens voor en hij had er een naam voor: Belnedië...;o)

    Zie ook: Website VPRO

    BeantwoordenVerwijderen
  7. @aadverbaast
    ook een goed (blog)jaar.
    @de Stripman
    Ook de beste wensen.
    Hier spreekt men van nederbelgen dus logisch zou zijn om van nederbel te spreken.

    BeantwoordenVerwijderen