donderdag 22 augustus 2024

WILDERS SLIPPENDRAGER PUTJINSKI!?

Foto: Wilders poseert op het spreekgestoelte in de Doema. Wilders zelf zegt dat hij kritisch blijft over Rusland. Hij vindt dat de schuldigen van de MH17- ramp terecht moeten staan en in tegenstelling tot Le Pen verwerpt hij de annexatie van het Oekraïense schiereiland de Krim door de Russen. Maar ondanks die verschillen ziet hij vooral belangenovereenkomsten. Na afloop van het gesprek zegt Wilders dat ‘wij qua patriottisme nog veel van Rusland kunnen leren. Daar gaat heus ook weleens iets verkeerd en ik zal mijn kritiek niet onder het tapijt fietsen. Maar ik heb géén hekel aan de Russen.’ Wilders: ‘In plaats van kritiek uit te oefenen, moeten we beseffen dat Rusland onze bondgenoot is in de strijd tegen terrorisme en massa-immigratie vanuit Afrika. Zij hebben daar net zo veel mee te maken als wij. Ik benader Rusland serieus en vriendschappelijk.’ (EW van 21 november 2017)



Wilders weegt onze Nederlandse belangen rond de oorlog in Oekraïne eenzijdig af. Hij vindt dat als Oekraïne verantwoordelijk is voor het opblazen van de gaspijplijn Nord Stream we onze houding tegenover Oekraïne moeten herzien, dat wil zeggen minder steun aan het land tegen de Russische agressie. 


Wilders, en met hem veel rechtse partijen Europa onder leiding van  Orban, staat sympathieker tegenover Putjinski dan de in hun ogen roekeloze Zelensky. Tijdens de coalitievorming van de regering Schoof, zag hij vanwege de andere regeringspartners met tegenzin af van zijn anti-Oekraine houding.


Nu ziet hij zijn kans schoon. Hij wil de gaspijplijn gebruiken om Oekraïne alsnog in het verdomhoekje te krijgen en zo Putjinski in de kaart te spelen. Vanwaar deze voorliefde van Wilders voor Putjinski? Wat is het dat hem er toe brengt om telkens voor Rusland terwijl  Rusland elke medewerking weigert aan het onderzoek naar de feiten van MH17. Hij meent toch niet dat de Russische versie de juiste is? Zo'n houding is niet geruststellend, integendeel het wakkert wantrouwen aan.


In 2015 maakte Wilders het Nederlandse parlement uit voor nepparlement vanwege een regeringsverklaring over asiel en migratie. Dat is op zich al een belediging voor alle Nederlandse kiezers, kennelijk kiezen zij nep-vertegenwoordigers uiteraard hijzelf niet meegerekend. Als hij het meent met politieke verantwoordelijkheid te nemen, zou hij zich daarvoor moeten verontschuldigen.


In 2018 liet hij zich opzichtig uitnodigen door het Russisch parlement, Doema geheten. Als er een parlement is de wereld is dat je een nep-parlement kunt noemen is dat het Russische parlement wel. Dat parlement zit vol met ladenlichters, opportunisten, dieven, corrupte machtswellustelingen, hielenlikkers en ijdeltuiten. Voor zo een nep-parlement wil Wilders optreden. In Oekraïne waar de mensen dapper strijden voor hun nationale soevereiniteit laat hij zich niet zien. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten