dinsdag 23 april 2024

VOER VOOR POLITICOLOGEN 34. DRAMAPARTIJ 66

 


Jette doet een oproep aan NSC om niet met de PVV in zee te gaan want dat is onnederlands, aldus de D66 partijleider op het partijcongres van zaterdag 7 april.


Hoe ver kun je als partij zakken? Omtzigt had gelijk met zijn commentaar, laten ze nadenken wat ze voor Nederland en de Nederlanders kunnen betekenen in plaats van andere partijen de maat te nemen.


Sinds wanneer weet een politieke partij wat wel en wat niet Nederlands is? Had nou net niet een commissie van D66 zelf laten weten dat de betweterige opstelling van de partij tot het dramatische zetelverlies bij de Tweede Kamer verkiezingen van november vorig jaar heeft geleid? Nu blijkt dat betweterigheid en hardleersheid zijn, ze komen samen en zijn maar moeilijk weg te krijgen.


Voor een partij die in zijn vaandel democratie heeft staan, ooit stond de verkozen burgemeester in hun programma, is de oproep biutengewoon merkwaardig. De Democraten 66 roepen een politieke partij op om de grootste partij in de Tweede Kamer te negeren. 


Als je als oppositiepartij blijft steken in afbakenen wie wel en wie niet Nederlands is en met wie je wel of niet mag samenwerken, dan zal het niet tot echte politieke oppositie komen tegen “de rechtse regering”


Als oppositiepartij zou ze met goede ideeën moeten komen dan zou het rechtse kabinet samen met D66 wel eens een zegen kunnen worden voor de partij en wie weet voor het land. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten