woensdag 6 juli 2022

60. HET KAN VRIEZEN. HET KAN DOOIEN. SCHIJT AAN DIT BELEID VAN BIGGEN NAAR BOUWEN

 


Rob Jetten is onze minister van Energie en Klimaat. Wie had kunnen denken dat we een ministerie van klimaat zouden krijgen. Daar is toch niks aan te doen zul je denken dus wat moet je daar dan mee? Dat weet Rob wel. Het klimaat verandert en dat wil Rob en velen met hem niet. Veranderingen zijn ongewenst. Nu zijn er gelukkig boven ons geplaatste mensen die denken dat je er wel wat aan kunt doen door CO2 uit de lucht halen. Rob gaat ervoor zorgen dat er straks genoeg CO2 uit de lucht wordt gehaald om het klimaat op zijn plaats te houden. 

Wist je dat Rob uit Veghel komt, een uit de kluiten gewassen dorp in het oosten van Noord Brabant? Je zou denken dat zo iemand van boeren houdt. Maar hij is nog jong en jonge mensen die vooruit willen, weten dat je met boeren niet ver komt. Jonge mensen wonen liever in een stad, symbool van vooruitgang, rijkdom, tolerantie, vrij denken en doen. Altijd wat te doen, nooit verveling.

De jonge Rob vindt dan ook dat er best wat boeren mogen oprotten. Hij heeft het netter gezegd tijdens Algemene beschouwingen in de Tweede Kamer maar toch.

“Soms komen de grote vragen ongevraagd op ons af. Dat is nu het geval. Om de natuur te beschermen moeten we de uitstoot van stikstof drastisch naar beneden brengen. Maar hoe? Willen we minder huizen bouwen? Minder natuur? Minder treinen? Minder vee? Mijn fractie maakt een keuze. Wij willen de veestapel halveren, zodat we meer huizen kunnen bouwen voor jonge gezinnen. Van biggen naar bouwen. De overheid moet boeren helpen met afbouwen of doorgaan voor eerlijke prijzen. Wie het daar niet mee eens is daag ik uit een visie ernaast te leggen. Een keuze. Welke keuze dan ook! Daar begint het debat.”

Nu weten jullie waarom de boeren zo boos zijn. De jonge Rob heeft zelf gezegd dat de helft van de boeren weg moet. Hij wil niet minder natuur. Die vinden stadse mensen namelijk zo leuk. Kun je met je hond wandelen, lekker in rond fietsen of joggen en als klap op de vuurpijl een ijsje eten of op een terrasje zitten. Boeren weten niet wat natuur is. Die maken de natuur kapot met hun mest, stikstof en akelige machines die ze als een stofkam door Moeder Aarde trekken.

Hij wil ook niet minder treinen want dan kunnen werkende mensen niet tussen hun woning en hun werk op en neer rijden zodat ze in vervuilende auto's stappen wat heel erg is. Ze hadden die auto eigenlijk nooit mogen uitvinden. Die verdomde Amerikaanse mijnheer Ford heeft dat bedacht. Iedereen een T-Ford zei hij. Wie had gedacht dat dat echt zou gebeuren? Nu zitten we met de gebakken peren.

Robbie wil wel meer huizen voor jonge mensen. Zijn partij is een partij van jonge mensen en die willen meer huizen. Dus gaan we meer huizen bouwen, huizen zoals wij die in den Haag bedenken achter de tekentafel, van het gas af, met warmtepomp, rookmelder en nog wat van die jonge moderne dingen die het leven aangenaam maken.

Maar als je niet minder natuur wil om je hond in uit te laten, niet minder treinen en wel meer huizen wat moet je dan doen in vol Nederland? De veestapel halveren! Van biggen naar bouwen noemt hij dat. Een pracht van een leus, maar die maakt nu net de boeren boos.  En zeg nou niet dat ze geen gelijk hebben. Ze krijgen van een snotneus van net 32 jaar te horen dat ze moeten oprotten. Tsjonge, wat zou ik boos worden in mijn tractortje.

(wordt vervolgd)
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten