zondag 6 mei 2018

DUURZAME EN MILEUVRIENDELIJKE AFRIKAANSE ZZP'ERS

Straatventer tevens ZZP'er in de straten van Kinshasa, Congo 2009


Deze straatverkoper is een Zelfstandige Zonder Personeel die niet alleen op duurzame en milieuvriendelijke wijze waren verkoopt in de straten maar ook nog bijzonder mobiel en flexibel is. In plaats van gebruik te maken van een systeem van on-line verkoop, wat minder duurzaam en milieuvriendelijk is, gaat hij van klant tot klant om zijn waar aan te bieden. Vanwege het mens tot mens contact is deze manier van werken ook veel mensvriendelijke dan bijvoorbeeld een on-line webshop. Zoals je op de foto kunt zien hergebruikt hij karton om daarop zijn waar uit te stallen. Ook een bewijs van duurzaamheid en milieuvriendelijke handel. Ik zou deze jongen willen voordragen voor het verkrijgen van een prijs voor milieuvriendelijke en duurzame straathandel.

ZZP'er in de straten van Kinshasa, Congo 2009

Nog een voorbeeld van een flexibele en mobiele ZZP'er in Kinshasa, Congo. Ook hij heeft een hergebruikte doos als uitstalkast voor zijn waren. Die zijn duidelijke vakkundig en met inzicht uitgestald zodat een klant met een oogopslag kan zien wat hem aangeboden wordt. Je zou willen dat ze in ons land op dezelfde efficiënte en overzichtelijke manier hun waren uitstalden.
Door zijn waren op zijn hoofd te vervoeren, heeft hij zijn handen vrij voor het afrekeningen van de gekochte waren of eventuele andere noodzakelijke dingen te doen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten