dinsdag 29 mei 2012

DUTCH IMPROVISATION: T-BLUES LADY


T-Blues Lady

Zo langzamerhand ontstaat er een hele verzameling objecten van serviesgoed onder de naam “Dutch improvisation”. Onderaan in de rechterkolom zie je vier objecten afgebeeld onder de titel “Dutch improvisation”, drie daarvan gemaakt van serviesgoed, een is een oude stoel. Hierboven staat nu het vijfde en laatste object dat ik gemaakt heb en dat op hetzelfde thema  “Dutch improvisation” is gebaseerd.

De objecten zijn geïmproviseerd, behalve de stoel. Maar “improvisation” verwijst ook naar jazz muziek die zoals bekend geïmproviseerd wordt gemaakt. “Dutch” verwijst dan weer naar de schilderkunstige inspiratie van Mondriaan, een van de meest beroemde Nederlandse schilders. Mondriaan hield bovendien van jazz en ook nog eens van dansen op die muziek. Lees er mijn blog “Danspartner van Mondriaan" maar op na”.

De naam T- Blues Lady verwijst naar het voorwerp van de improvisatie, de theepot.  Maar de naam verwijst ook naar de bekende blues zanger en gitarist T-Bone Walker (1910 – 1975). Hij wordt een van de invloedrijkste muzikanten van het begin van de 21ste eeuw genoemd. Of Mondriaan hem ooit gehoord heeft, weet ik niet. Heel misschien kende hij de boogie woogie blues die T-Bone Walker aan het begin van zijn carrière op plaat uitbracht.





2 opmerkingen: