maandag 7 november 2011

TWEE HEILIGE CDA BOONTJES

Sommige mensen zitten of in de verkeerde politieke partij of snappen niets van politiek. Zo betekent politiek bedrijven in Nederland, waar geen enkele politieke partij de absolute meerderheid heeft, altijd compromissen sluiten. Dus wie meent met uitsluitend goede bedoelingen politiek te kunnen bedrijven, zit er altijd gloeiend naast want er zijn altijd weer anderen die jouw goede bedoelingen, hoe goed bedoeld ook, niet zien zitten.  Daar gaat dan je meerderheid.

Wat tussen politieke partijen geldt, geldt ook voor de eigen fractie. Helaas hebben Kathleen Ferrier en Ad Koppejan deze fundamentele regel voor politiek bedrijven nog steeds niet door. Zij verkondigen eerst hun goede bedoelingen aan het volk om vervolgens hun politieke keutel onder druk van de fractie of het congres weer in te trekken. Dat is schijnheilig want je wilt de prijs niet betalen voor je goede bedoelingen. Dat maakt je ook nog eens ongeloofwaardig.

5 opmerkingen:

  1. Beide politici zullen te zijner tijd worden beloond door Verhagen en de zijnen met een leuke baan in het openbaar bestuur en/of het bedrijfsleven.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @de Stripman
    De twee maken je daarvoor ook niet te moeilijk.

    @baruman

    Dat schijnt al eens eerder voorgekomen te zijn. Weg promoveren heet dat toch?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Godsgeklaagd wat hier gebeurd is natuurlijk.
    Schijnheiligen bedenken schijnoplossingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @aadverbaasd
    En... Ze houden de schijn op.

    BeantwoordenVerwijderen