maandag 29 mei 2023

KLIMAATVELDSLAGEN

De nieuwste aanwinst voor Extinction Rebellion is Carice van Houten. Vlaanderen's brutaalste auteur schrijft over haar het volgende: "Maar zij komt niet alleen in de schijnwerpers als would-be-actrice; er zijn immers ook haar optredens als societyfiguur, schrijfster en minnares van bekende mannen. Als societyfiguur valt ze meestal op omdat andere societyfiguren telkens meer aandacht wegkapen dan zij; als schrijfster heeft ze, in samenwerking met Halina Reijn, het overbodigste flutboek opgehoest sinds het geschreven woord werd uitgevonden, en als minnares van bekende mannen onthouden we bij voorkeur alleen de naam van Herman Brusselmans, en ik moet toegeven, echte minnaars zijn we nooit geweest, omdat Carice, net voor we naar bed met elkaar zouden gaan, telefoon kreeg van Tom Cruise, die vroeg of hij voor z’n volgende film haar wenkbrauwen mocht lenen. Carice hing zo lang aan de lijn met Cruise dat ik me na anderhalf uur dan maar weer aankleedde en Hotel de l’Europe verliet, om aan m’n gerief te komen bij een Balkanhoer op de Walletjes. Een mens moet wat.

Enfin, Carice van Houten is zeer geschikt om tussen de plooien van de geschiedenis te vallen, en om daar nooit meer uit opgevist te worden." (Nieuwe Revue)

 

Als ik ergens treurig van wordt, is het klimaatactivisme. Jonge mensen met oudere sympathisanten, opgezweept door klimaatverhalen die de ondergang van de wereld voorspellen, plakken zich vast aan tafels tijdens een TV programma, aan beroemde schilderijen en bezetten de A12 in Den Haag.

De plek op de A12 is goed gevonden. Een verkeerstechnisch kwetsbaar punt en de toegang tot de Haagse klimaatbubbel. Net goed denk ik  want daar zitten bestuurders en politici die het er naar gemaakt hebben.

In plaats wat zorgvuldiger en behoedzamer met wat heet de klimaatcrisis om te gaan, gooien ze met hun klimaatplannen - waarvan delen gewoonweg niet uitvoerbaar zijn anders dan door  economische en sociale schade aan te brengen - olie op het vuur van de actievoeders.

Die raken nog meer gefrustreerd en nog gekker om niet te zeggen hysterisch. Daar begrip voor opbrengen zoals bijvoorbeeld Ed Nijpels onlangs tijdens een TV programma deed, deugt niet. Hij zou de zaak moeten kalmeren, in maatschappelijk perspectief moeten plaatsen, maar ja de goede bedoelingen staan ook zijn gezond verstand in de weg. Als de bedoelingen goed zijn dan mag veel in Nederland, heel veel ook al is te voorzien dat het zal uitlopen op een bende.

Het beste voorbeeld daarvan was de kraakbeweging. Die begon met de goede bedoeling om de woningnood aan te klagen en eindigde in slagvelden tussen krakers en politie. Hetzelfde dreigt te gebeuren met Extinction Rebellion. De goede bedoelingen zullen door een gedoogcultuur van bestuurders en politici met slappe knieën of sympathie voor de goede doelen, ingehaald worden door veldslagen tussen klimaatactivisten en politie. 

De politie is nota bene in zijn hemd gezet door het OM dat afziet van strafvervolging omdat de klimaatbezetters van de A12 vreedzaam zouden zijn. Wie vreedzaam op de weg gaat zitten met goede bedoelingen is niet strafbaar! Het gevolg zal zijn dat men de grenzen gaat opzoeken met de acties. Het rottingsproces is begonnen en straks mogen politie en belastingbetaler er voor opdraaien.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten