woensdag 30 september 2020

FRANS TIMMERMANS, EUROPESE KLIMAAT KONING

 

Een digitale fotomontage van petrus

Frans Timmermans, hoog te paard zit hij in Brussel. Welwillend kijkt hij naar zijn Europese onderdanen beneden hem. Zij moeten de bevelen van Zijne Hoogheid de Europese Klimaat Koning opvolgen. Er moeten klimaatdoelen gehaald worden die door Zijne Hoogheid samen met Koningin Frau Ursula von der Leyen zijn opgesteld in navolging van het Klimaat Akkoord te Parijs.

Als ik heb beiden bezig zie, krijg ik lbijna een hekel aan Europa. Wat ik mis is een opstelling van dienstbaarheid naar de Europese burger. Vanuit de Brusselse Bubbel commanderen zij Europa en er is blijkbaar niemand die door heeft hoe schadelijk dit is voor de toekomst van Europa.

Rutte zou op zijn minst Timmermans op het matje kunnen roepen. Hij zou hem duidelijk moeten maken dat meer bescheidenheid, meer openheid en dienstbaarheid aan de de bezorgde burger en minder dwangmatig handelen dringend gewenst is om te voorkomen dat de Brusselse Bubbel straks barst.

Politiek is niet alleen een kwestie van beleid maar ook van toon en opstelling, van bescheiden luisteren in plaats van toekomstige vergezichten te schetsen die voortvloeien uit wat ik een ontspoord klimaat idealisme noem. Het Europees Parlement zou er goed aan doen het Koningskoppel tot meer voorzichtigheid te manen, wat meer te relativeren en minder vanzelfsprekend de baas te spelen. Dat is toch ook de rol van een parlement?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten