dinsdag 29 september 2020

HET VERZAKKEN VAN NEDERLAND IS GOED VOOR DE NATUUR

 

Hoog water in de Maas (januari 2018)

Nederland is aan het verzakken of misschien wel aan het wegzakken, zo lees ik in de kranten. De bodemingenieurs van TU Delft hebben het uitgezocht. We houden de waterstand te laag om de boeren en de koeien een plezier te doen. Hoe het precies werkt, weet ik niet maar daardoor gaat de boel verzakken, komen houten fundamenten bloot te liggen die gaan rotten, knakken rioleringsbuizen en wordt het land lager. De kosten om dit allemaal te herstellen zijn astronomisch.

Is het erg dat Nederland wegzakt? Ik denk van niet. Ik zeg eerder dat het tijd wordt. Nederland is een onnatuurlijk land of eerder een tegennatuurlijk land. Nederland is gemaakt door zijn bewoners. Meren zijn droog gelegd, beekjes verlegd, grote rivieren gekanaliseerd, kanalen tussen rivieren aangelegd, dijken aangelegd langs de rivieren enz. We zijn  al eeuwen lang bezig het water uit zijn natuurlijk gebied, de delta van de grote rivieren Rijn en Maas terug te dringen of te verjagen.

We hebben van een drassig, nat gebied dat de delta was van grote rivieren een droog laagland gemaakt waar we op zijn gaan wonen. Eerst met een beetje maar na verloop van tijd met miljoenen en nu zelfs 17 miljoen. Nederland is het meest onnatuurlijke land van de wereld. Het had er nooit mogen zijn.

Het land moet teruggegeven worden aan de rivieren en de zee. Het moet weer onder water komen te staan. Dijken moeten worden doorgestoken in plaats van opgehoogd, kanalen aan hun lot worden overgelaten in plaats van uitgediept zodat de natuur weer de baas is. De afsluitdijk, dat symbool van ingenieurs hoogmoed, moet worden afgebroken samen met de hele mikmak aan deltawerken bedoeld om de rechtmatige eigenaar de zee buiten de deur te houden.

We moeten aan de natuur geven wat van de natuur is en daarom is het einde van Nederland een goede zaak. In het jaar 2050 moet het gebeurd zijn. Dan hoeven we niet van het gas af, geen windmolens neer te zetten, geen zonnepanelen meer te plannen. We gaan gewoon weg uit Nederland en geven het terug aan de rivieren en de zee en dan mogen zij voortaan beslissen wat ze er mee willen doen. Wij hebben hier dan niks meer te zoeken. Leve de Natuur.

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten