Vuurwerk Amsterdam op Oudejaarsavond.(foto Petrus) |
Helemaal Nederlands was het ook weer
niet, maar dat hoeft ook niet. Overdrijven is nooit goed.
Chef Kok: Diny van der Heijden
Wijnkelder: Petrus
Bij de koffie: chocolaatjes gevuld met
advocaat, marsepein met een nootje erin en traditionele oliebollen
met appel en rozijnen.
Als aperitief een Cava met zelf gemaakt
vlierbessenwijn begeleid door een
klein gesneden droge worst, mascarpone
met gedroogde tomaatjes en een
schaaltje met gemengde noten.
Hoofdmenu
Een halve rolmops begeleid door een
rode bietensalade (biet uit eigen tuin), aangemaakt met citroen,
zout, peper, azijn of citroen en gelatine.
Grand Cru Ollwiller 2012, Riesling.
Traditionele erwtensoep met vlees van
karbonade van de schouder (spieringkotelet) prei, wortels en
rookworst.
Spätburgunder Durlach Schlossberg 2008
Appelmoes van verse appeltjes uit de
tuin met kaneel en drie kleine gehaktballetjes op een prikker.
Terra Vecchia Reserve 2012 (Corsicaanse
rosé)
Boerenkool met runderhache en een
stukje rookworst.
Chateau la Fagnouse, St.Emilion Grand
Cru 2011
Rode kool met kalkoenrollade gevuld met
gedroogde pruimen en zelf gemaakte cranberry compote.
Chateau Pouzols, Minervois 2011
Als nagerecht griesmeel pudding met
mascarpone en zwarte bessen/ bramensaus en rabarbersneeuw met
slagroom.
Moulin de Fonteville, Monbazillac doux
2012
Ter afronding een kaasplank met stevige
Nederlandse kazen en zelf gemaakte kleine broodjes.
Epulum, Gran Reserva Rioja 2005 of
Chateau de Vaugelas La Prieuré, Corbière 2011
Eet smakelijk
Boerenkool heeft mij nooit gesmaakt, maar de rode kool had er bij mij wel ingegaan (zonder kalkoen).
BeantwoordenVerwijderen