vrijdag 3 januari 2014

NEDERLANDS ETEN OP OUDEJAARSAVOND

Vuurwerk Amsterdam op Oudejaarsavond.(foto Petrus)
Helemaal Nederlands was het ook weer niet, maar dat hoeft ook niet. Overdrijven is nooit goed.

Chef Kok: Diny van der Heijden
Wijnkelder: Petrus

Bij de koffie: chocolaatjes gevuld met advocaat, marsepein met een nootje erin en traditionele oliebollen met appel en rozijnen.

Als aperitief een Cava met zelf gemaakt vlierbessenwijn begeleid door een
klein gesneden droge worst, mascarpone met gedroogde tomaatjes en een
schaaltje met gemengde noten.

Hoofdmenu

Een halve rolmops begeleid door een rode bietensalade (biet uit eigen tuin), aangemaakt met citroen, zout, peper, azijn of citroen en gelatine.
Grand Cru Ollwiller 2012, Riesling.

Traditionele erwtensoep met vlees van karbonade van de schouder (spieringkotelet) prei, wortels en rookworst.
Spätburgunder Durlach Schlossberg 2008

Appelmoes van verse appeltjes uit de tuin met kaneel en drie kleine gehaktballetjes op een prikker.
Terra Vecchia Reserve 2012 (Corsicaanse rosé)

Boerenkool met runderhache en een stukje rookworst.
Chateau la Fagnouse, St.Emilion Grand Cru 2011

Rode kool met kalkoenrollade gevuld met gedroogde pruimen en zelf gemaakte cranberry compote.
Chateau Pouzols, Minervois 2011

Als nagerecht griesmeel pudding met mascarpone en zwarte bessen/ bramensaus en rabarbersneeuw met slagroom.
Moulin de Fonteville, Monbazillac doux 2012

Ter afronding een kaasplank met stevige Nederlandse kazen en zelf gemaakte kleine broodjes.
Epulum, Gran Reserva Rioja 2005 of Chateau de Vaugelas La Prieuré, Corbière 2011


Eet smakelijk

1 opmerking:

  1. Boerenkool heeft mij nooit gesmaakt, maar de rode kool had er bij mij wel ingegaan (zonder kalkoen).

    BeantwoordenVerwijderen