dinsdag 29 maart 2022

PRESIDENT BIDEN'S VERZUCHTING

 


Leg mij eens uit waarom president Binden aan het einde van zijn speech in Warschau niet zijn verzuchting mag slaken dat “in s’hemelsnaam, deze man niet aan de macht mag blijven” doelend op Putinski. Het is een verzuchting die uit het hart is gegrepen van de Oekraïners, de Polen, de inwoners van de Baltische staten en de voormalige Oostblok landen en daarom ook een steun voor hen.

Mag president Biden als leider van de vrije wereld en als vrij man van een vrij land en een vrije wereld zo een verzuchting niet slaken over de man die in Oekraïne hele steden met alles en iedereen erin zonder enige barmhartigheid plat bombardeert? Die in enkele weken tijd tweeënhalf miljoen vluchtelingen, voornamelijk vrouwen en kinderen, als vee over de grenzen van Oekraïne naar Polen en andere buurlanden jaagt?

Ik zou mij schamen als burger van de vrije wereld als mijn leiders zulk een verzuchting niet zouden mogen slaken omdat zulks niet diplomatiek is. Is een land binnenvallen en zijn steden plat bombarderen wel diplomatiek? President Biden heeft openlijk gezegd geen oorlog te beginnen tegen Rusland, mag hij nu niet verzuchten dat de man die de oorlog is begonnen, niet aan de macht mag blijven? De vraag stellen is hem beantwoorden.

Zijn analisten en journalisten bang dat Biden met zijn woorden olie op het vuur van Putinski gooit? Alsof dat nog mogelijk is bij iemand die alles en iedereen in brand schiet, kapot maakt, vernietigt en vernederd tot aan zijn eigen burgers toe of hebben jullie gemist, dat Putinski zijn eigen volk minacht en vernedert?  Met zijn oorlogszuchtige taal en maatregelen heeft hij een kwart miljoen jonge Russen over de grens gejaagd. Een kwart miljoen!

Ik heb de Oekraïners, de Polen en de inwoners van de Baltische staten niet horen klagen over de verzuchting van Biden. Zij snappen het. En Putinski met zijn hofhouding snappen zijn verzuchting net zo goed. Maar daar hebben ze uiteraard geen boodschap aan. Voor het Kremlin is Biden een bemoeial en slapjanus. Logisch zij spreken al lang niet meer de taal van de mensen. Biden gelukkig nog wel.

 

1 opmerking:

  1. https://www.ewmagazine.nl/opinie/opinie/2022/03/heel-goed-dat-biden-zegt-dat-poetin-moet-ophoepelen-11932w/?&utm_source=ew&utm_medium=nieuwsbrief&utm_campaign=EWD%20-%202022%20maart&utm_term=EWD%20-%2020220330&utm_content=EW%20Nieuwsbrief%20Header

    BeantwoordenVerwijderen