Nederland is verkaveld in 30 Regionale Energie Strategieën (RES) die elk voor zich het Nationale Klimaat Akkoord volgens de instructies uit Den Haag moeten uitvoeren. Wie dit bedacht heeft is of gek of geniaal, het is maar hoe je het bekijkt. Dertig stukjes Nederland die in hun eigen groene energie moeten voorzien. Dat is kiezen of delen tussen Windturbines of Zonnevelden. De industriële verrommeling van het Nederlandse landschap met instemming van de milieu clubs.
Ondertussen stijgt de onrust en de verwarring over de RES. Zo las ik het volgende in het Financieel Dagblad: "In een nieuwe berekening laat Visser zien dat het Nederlandse klimaatdoel van 35 Terawattuur (TWh) duurzame elektriciteitsproductie op land in 2030 al bijna gehaald wordt. Dat maakt de Regionale Energiestrategieën (RES), die gemeenten en provincies nu opstellen, goeddeels overbodig. Het opstellen van die plannen kost miljarden, concludeerde de Raad voor het Openbaar Bestuur eind januari nog." (https://fd.nl/ondernemen/1373198/nieuwe-locaties-voor-zon-en-windparken-zijn-overbodig-om-klimaatdoel-te-halen-rib1caG2ddoH). De protesten tegen de locaties waar gemeenten torenhoge windturbines zwelt eveneens. Het is ook niet niks om een windveld van tien Euromasten in de buurt te hebben.
De
instructies zijn bedacht door klimaattafels waaraan ondernemers, experten
en milieuclubs zaten die vergaderden onder leiding van VVD'er Nijpels. Dat
heet Technocratie en staat haaks op Democratie maar een kniesoor die
daarop let want het Klimaat is een bedreiging die elke vorm van
democratie overstijgt, zo wil Nijpels ons doen geloven.
Dit alles is tot stand gekomen onder premier Rutte met steun van de Tweede Kamer, milieuclubs enz. ter bestrijding van de Nederlandse bijdrage van slechts 0,04 % aan de CO2 op wereldschaal. Een bijdrage van niks en daarvoor wordt ons hele land met huizen en al totaal verbouwd.
Dit alles komt nog boven op het beleid dat Nederland van het gas af moet. Dat beleid is het gevolg van het paniekvoetbal van het koppel Rutte/Wiebes. Die wilden van het Groningse gedonder af en dit was een prachtige uitweg; én Groningen opgelost én de klimaatmaniakken in de pocket. De vlucht naar voren ten koste van de Nederlandse burgers. De Tweede Kamer keek toe en zag dat het goed was.
Dat we van het gas af moeten is flauwekul. Gas is een milieuvriendelijke brandstof en er is meer gas in de wereld dan alleen in Groningen. Bovendien al bouwen we heel Nederland plus de Noordzee vol met windturbines en zonnevelden, dan nog blijven gascentrales of andere elektriciteitscentrales nodig om de gaten op te vullen in de vraag naar elektriciteit als er geen wind is of zon. Dit is geen duurzaam energiebeleid maar pure verspilling. Centrales alleen maar gebruiken als er niet genoeg Groene Energie is. Hoe verzin je het?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten