maandag 29 oktober 2018

MUSEUM VOORLINDEN

Museum Voorlinden is gebouwd op het terrein van het voormalige landgoed Voorlinden tussen Den Haag en Wassenaar. De benedenverdieping van het voormalige landhuis gebouwd in 1912 in Engelse stijl is een sfeervol restaurant waar u ook als niet museum bezoeker welkom bent.

Het museumgebouw zelf ligt niet ver van het centraal gelegen Landhuis. Het is van een adembenemende eenvoud en ruimtelijk zoals een museum hoort te zijn.

Museumgebouw en Landhuis worden verbonden door een sierlijk pas en een tuin ontworpen door Piet Oudolf. De tuin balanceert net als kunst tussen natuurlijke wanorde en menselijke orde. de kleuren van de tuin zeker in de herfstmaand oktober zijn harmoniërend en rustgevend.

Zoals je ziet is de entree ruimtelijk en van een eenvoud zoals je die maar in weinig musea ziet. Je ziet direct dat het museum plaats maakt voor de kunst en niet andersom zoals sommige musea menen te moeten doen.

De zalen zijn eveneens ruim en rustgevend zodat de kunstwerken aan de muur volledig tot hun recht komen. Door het dak valt diffuus natuurlijk strijklicht op de schilderijen.

Nog een voorbeeld van een strakke ruimtelijke zaal met daarin het sensationele zwembad van Leandro Erlich (Swimming Pool 2016)

Atelier in het museum

Keus genoeg in de museumwinkel

Zelfs de kranen in de toiletten zijn kunst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten