maandag 23 januari 2017

DE POSE VAN DE HEER THIERRY BAUDET

Thierry Baudet (foto bewerkt door petrus)

Op de foto hierboven ligt de Heer Thierry Baudet er op zijn minst opvallend bij. Welke jongeman gaat op deze leeftijd zo uitdagend op een piano liggen? Dat is toch meer iets voor filmsterren en show modellen of wordt dit een nieuwe trend onder intellectuelen en politici, de bekende Nederlanders van de toekomst?

Marilyn Monroe op de piano (foto bewerkt door petrus)

Kijk dat Marilyn Monroe er zo bij ligt, snap ik. Ze laat trouwens net als de Heer Baudet haar vingers zweven over de pianotoetsen. Wie plagieert hier wie? Me dunkt, Marilyn was eerst.

Marilyn poseert heerlijk uitdagend, gewaagd, met pretogen en een brede lach. Zelfbewust van haar sexy aantrekkingskracht speelt ze met ons kijkers. De Heer Baudet lijkt daarin minder bedreven. Zijn pose mist de zelfbewuste speelsheid van Marilyn Monroe. Je kunt je afvragen of dat nog ooit goed komt met hem.

Een pose die Tierry Baudet waarschijnlijk ook niet zal misstaan.
In plaats van de pumps kan hij dan zijn cowboy boots zetten.

Terwijl Marilyn luchtigjes in een eenvoudige witte handdoek is gewikkeld, presenteert de Heer Baudet zich in een stoere cowboy outfit. Het doet denken aan de twee hoofdrolspelers in de film “Brokeback Mountain”. Opnieuw, wie plagieert hier wie? Ik denk dat de film eerst was en toen de Heer Baudet.

De pianofoto van de Heer Baudet verraadt op zijn minst enige ambitie. Misschien wil hij een Hollywood filmster worden? Intellectueel van formaat is hij al. Volgens Wikipedia is hij “een Nederlands politicus, historicus, publicist en jurist”, gepromoveerd aan de Leidse Universiteit op de thema’s ‘nationale identiteit, Europese eenwording en multiculturalisme’. Hij publiceerde o.a. in het dagblad van standing NRC Handelsblad. 

Ook politiek heeft hij al zijn mannetje gestaan. Hij was een van de organisatoren van het beruchte Oekraïne referendum. Met zijn NEE campagne tegen het EU associatieverdrag speelde hij in op de gevoelens van onbehagen onder de Nederlandse bevolking over Oekraïne waar tot overmaat van ramp ook net de ramp met vlucht MH17 had plaatsgevonden waarbij bijna 300 mensen omkwamen, waaronder bijna 200 Nederlanders.

Tijdens het onderzoek naar de ramp bleek de regering Putin er geen enkele moeite mee te hebben om te liegen en te bedriegen. Ondanks dit gedraai en gelieg van president Putin, zijn heimelijke oorlog tegen de wettige regering in Kiev, zijn slinkse inname van de Krim, zijn cyberoorlog tegen democratische instellingen in het Westen, zijn onderdrukking van elke oppositie, kritiek en tegenspraak door intimidatie, show processen en zelfs moord (zie  blog “De Horror van Putin”), zijn steun aan sportdoping en zijn onderdrukking van de vrijheid van meningsuiting en vereniging vindt de partij van de Heer Baudet dat we met Putin goede betrekkingen moeten hebben.

“Onze geopolitiek is nog teveel gebaseerd op de doelstellingen van de Koude Oorlog. Nederland en Europa hebben echter belang bij goede (economische en diplomatieke) betrekkingen met Rusland. Het is dan ook verstandig de banden met Rusland te normaliseren. De Rusland boycot is vooral schadelijk voor onze agrarische sector.” (Zie programma van zijn partij ‘Forum voor Democratie’.)


Waarom mag een land als Oekraïne geen goede betrekkingen met Europa hebben en moeten we een hoogst onbetrouwbaar Rusland met een schurk als president Putin als baas goede betrekkingen hebben?  Wat voor een schone politieke visie zit hier achter? Toch niet enkele de belangen van de agrarische sector in Nederland? Die heeft zijn peren al lang elders verkocht. Is de heer Baudet op zoek naar erkenning en liefde in de buitenlandse politiek? Wie het weet mag het zeggen. 

2 opmerkingen: