vrijdag 6 mei 2016

WILDERS' NEP-PARTIJ

Geert Wilders zaait het liefst wantrouwen tegen alleman en iedereen die het niet met hem eens is.
Daarom heeft hij nooit een echte democratische partij opgericht.
Het is de hoogste tijd om hem daarop af te rekenen.
Of hij richt een democratische partij op of hij komt niet meer in de Tweede Kamer.
Geert Wilders noemde vorig jaar september tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen het Nederlandse Parlement een nep-parlement omdat de Tweede Kamer zogenaamd niet  “het volk” zou vertegenwoordigen. Daarmee wekt hij de indruk dat hij dat zelf wel  zou vertegenwoordigen. Een ongekend brutale bewering die tegelijkertijd de onmacht van Wilders zelf moet verhullen. 

Wilders spreekt namelijk altijd en overal alleen voor zichzelf, voor zijn eenmanspartij. Hij is niet gekozen door zijn partij, legt geen verantwoording voor zijn opvattingen en daden af op een partij congres, neemt niet deel aan partijcommissies, legt geen partijprogramma voor aan een partijcongres enz. Je mag op hem stemmen maar voor de rest moet je je mond houden. Je moet maar durven. Het is de bluf van de grote mond die beseft dat hij eigenlijk heel zwak staat.

Wilders is zelf wat hij zegt over anderen. Hij is een nep-parlementariĆ«r, een nep- volksvertegenwoordiger. Zijn liefde voor het volk is niks anders dan een pose, dikke aanstellerij. Waarom anders richt hij geen fatsoenlijke politieke partij waar je kunt meepraten over de doelstellingen, koers en strategie van de partij?  Is hij  soms bang van de mensen? Is hij bang dat hij niet de baas blijft? Is hij bang geen gelijk te krijgen? 

Wilders is de vlees geworden anti-democraat. De man die alleen met zichzelf rekening wil houden. Die geen tegenspraak duldt, niet in het parlement niet daarbuiten. Wilders is een regent van het ergste soort, een dictator in de dop, een kleingeestig man die alleen maar zichzelf vertrouwt. Wilders is verbetenheid en angst tegelijk. Zo’n man met niks anders dan een nep-partij hoort niet in een parlement thuis maar op een kistje op straat.

Wilders moet eerst maar eens een echte partij gaan opbouwen voordat hij in de Tweede Kamer mag zitten. Een partij waarin hij zijn mening en gedachten met andere moet delen, waar hij moet overtuigen in plaats van schelden, waar hij het vertrouwen van zijn partijgenoten moet winnen in plaats van wantrouwen te zaaien. Zo lang hij dat niet doet, hoort hij met zijn nep-partij niet in Tweede Kamer thuis. Het wordt tijd dat de Tweede Kamer eist van Wilders dat hij een democratische partij opricht of anders uit het parlement moet wegblijven. Het parlement is er voor democraten, niet voor nep-democraten.

2 opmerkingen:

  1. Waar, maar hoe komt het toch dat hij zoveel stemmen haalt? Laten de Nederlanders zich zo makkelijk zand in de ogen strooien?

    BeantwoordenVerwijderen