dinsdag 8 september 2015

CHILIREIS 15 (vulkaan Villarica)

Vulkaan Villarica aan het meer van Villarica, 30 november 2014
De stilte, de rust en de overweldigende natuur bekroond door de besneeuwde top van de vulkaan, is adembenemend. Hoe fotografeer je zoveel natuur, schoonheid, rust, stilte? De lucht is glashelder waardoor het licht zuiver en helder is, ook bij het vallen van de avond. Bij een zo zuiver licht tekent zich alles scherp af. We worden betoverd door het uitzicht op het meer en de vulkaan.

Vulkaan Villarica aan het meer Villarica, 30 november 2014
Het licht van de avondzon zet de vulkaan langzaam maar zeker in een warme gloed. De pier kronkelt als een slang het steeds donkerder wordende water in. De veerboot koestert zich nog even in de gloed van de avondzon. Twee Chileense vlaggen waaien in de zachte wind. In de verte een groepje mensen. Ik probeer te zien wat ze aan het doen zijn. We besluiten om poolshoogte te gaan nemen en over de pier naar het groepje te wandelen.

Vissers aan het meer van Villarica, 30 november 2014
Het groepje blijkt 3 vissers te zijn en een hond. Hun hengels hangen in het water. Ze staan op hun gemak te wachten tot de vissen bijten. Ze praten zacht met elkaar als om de stilte niet te verstoren en genieten van elkaars gezelschap en het uitzicht op het meer en zijn vulkaan. Hun gezichten lichten op in de warme gloed van de ondergaande zon. We merken nu dat de wind fris begint te worden. Ze blijven ongestoord als ik hen fotografeer.

Uitzicht op de vulkaan Villarica aan het meer Villarica, 1 december 2014
De volgende ochtend voor ons vertrek uit Villarica maken we een afscheidswandeling langs het meer. De ochtendzon staat al hoog, het zonlicht is hard, helder en scherp als een mes. De vulkaan ligt er zelfverzekerd bij. De macht van moeder aarde is groter dan die van ons mensen, zoveel is zeker. 

Aan de oever van het meer Villarica met uitzicht op de vulkaan Villarica, 1 december 2014
Het beekje aan de oever van het meer murmelt zachtjes. Tussen de struiken zoeken zwarte vogels naar eten. Ondanks het harde licht is de natuur vriendelijk. In ons reisboek lees ik dat het een van de belangrijkste vakantiegebieden van het land is. Politici, tv persoonlijkheden en jonge internationale topsporters zouden tijdens de vakantie elkaar voor de voeten lopen. Zijn wij blij dat het nog geen vakantie is in Chili want al die mensen kun je bij zoveel schoonheid en natuur maar het beste niet om je heen hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten