donderdag 25 juli 2013

DE BELGISCHE BASTAARDDOCHTER

Natuurlijk,de bovenstaande fotomontage is geen enkel bewijs dat Delphine een dochter zou zijn van Koning Albert II van België, maar het is wel opvallend hoe de beide gezichten bij elkaar passen. De montage is gemaakt van de 2 foto's die hieronder staan afgebeeld. 



Is Delphine Boël nu wel of niet een onechte dochter van Koning Albert II? Tot nu toe reageert de Belgische Koninklijke Familie krampachtig. Ook de nieuwe Koning Filip reageert afwijzend op elke vraag, op het nonchalante af, terwijl ze zijn halfzuster zou kunnen zijn. Hij zou daarom toch wel wat menselijker kunnen reageren? Enfin, het laat nog maar eens zien dat het Belgische Koningshuis buiten de maatschappelijke werkelijkheid staat. Daarentegen is het een publiek geheim dat het enfant terrible Prins Laurant, een broer van Koning Filip, in ieder geval kontakt heeft met zijn veronderstelde halfzuster.  
De 2 bovenstaande foto's heb ik gebruikt voor de fotomontage boven aan de blog. Links een recente foto van Delphine Boël (Pol de Wilde-Corelio). Rechts een foto van Koning Albert II.


Over het algemeen gaat men er vanuit dat Delphine Boël wel degelijk een onechte dochter van Albert is. Waarom ook niet? Iedereen weet dat hij heel lang een slecht huwelijk heeft gehad met zijn Italiaanse Prinses Paola. De moeder van Delphine, een vrouw uit Belgische aristocratische kringen, heeft onomwonden bekend gemaakt dat zij maar liefst 18 jaar een verhouding met de Koning heeft gehad. Dat is verdorie een half huwelijk en dan doet hij met zijn familie net of er niks aan de hand is.

Ik lees in de kranten dat Delphine Boël opnieuw een juridische procedure heeft opgestart om te bewijzen dat Koning Albert haar biologische vader is.Waarom ook niet? In een tijd dat er gedebatteerd wordt over de rechten van het kind zoals o.a. het recht om zijn of haar biologische vader te kennen, zou het toch niet meer dan normaal moeten zijn dat een man zijn vaderschap erkent, ook al was hij Koning der Belgen? Het zou een mooi voorbeeld zijn van openheid. Maar blijkbaar is dat moeilijk voor het Belgische koningshuis waarvan beweerd wordt dat de toekomst van België daaraan is verbonden. Kortom, het is alles politiek.

2 opmerkingen: