donderdag 25 oktober 2012

KOOPZONDAG


KAUFLAND (een foto van PETRUS)

Dank zij D66, GL en een meerderheid in de Tweede Kamer kan eindelijk de zondagdienst of bij Katholieken de zondagse mis definitief ingeruild worden voor de koopzondag. Geestelijk voedsel, hoe slecht ook bereid, maakt zo definitief plaats voor materiële voldoening. Zo gaat dat in tijden van vooruitgang en voorspoed. De mens gereduceerd tot  de eendimensionale consument. Het geestelijk leven verbannen naar de uithoeken van de samenleving.

Jammer natuurlijk dat  voor die koopzondagen meer mensen zullen moeten gaan werken, dat de 24 uurs economie voortaan 7 op 7 zal draaien met de daabij behorende files, drukte, lawaai enz. maar het zal er wel leuker en gezelliger op worden. Of toch niet? Ik vraag me af hoe lang een samenleving een samenleving kan zijn zonder zich nog te bekommeren om geestelijk voedsel. 

2 opmerkingen:

  1. Gelukkig staat niet in de wet dat mensen verboden zal worden om ter kerke te gaan, net zo min dat het verplicht zal worden om te gaan winkelen op zondag. Er is zelfs plaats voor de 'weigerwinkelier' Kom er nog maar eens om!
    Kortom je zorgen kan ik niet geheel delen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. éAad V.

    Verboden, goddank niet. Dat moest er nog bijkomen.
    Weigerwinkeliers kan maar om den brode zullen ze dat niet lang kunnen volhouden.
    De vervolmaking van onze consumptiesamenleving komt aldus ras dichterbij.

    BeantwoordenVerwijderen