zondag 22 april 2012

VOORSTEL VOOR EEN NATIONALE FEESTMUTS



Op 30 april vieren we weer onze nationale feestdag. Daar hoort een passende feestmuts bij, een nationale feestmuts. Een muts die laat zien dat elke Nederlander in vrijheid zijn stem kan laten horen en uitbrengen. Een muts die ons allemaal past en die iedereen kan aanschaffen zonder een cent uit te geven.

Je kunt op de foto’s zien wat ik bedoel. Een muts gevouwen van krantenpapier. Dat is altijd overal te vinden. Ander papier kan natuurlijk ook. Dat is een kwestie van gemak en smaak. Je kunt je muts ook een kleurtje geven. Als voorbeeld heb ik een muts in onze nationale driekleur geverfd.


Het vouwen vereist geen speciale handigheid of inzicht dus dat kan iedereen.  Ter versteviging kun je  de rand vast nieten aan de muts. Dan valt hij niet zo gauw uit elkaar. Om de muts vaster op je hoofd te zetten kun je er een touwtje, elastiekje , koordje of lint aan te maken en onder je kin knopen. Met spelden in het haar vast zetten kan ook. Het is wel verstandig om bij gebruik van een touwtje de randen te verstevigen. 

De feestmuts is geen blijvertje. Niks geen goud of andere dure dingen die verbeelden dat je meer bent dan een ander. Daar doen we in Nederland niet aan. Onze nationale feestmuts is heel vergankelijk zoals we zelf ook zijn. Zo halen we ons niet meer ons hoofd dan we zijn: sterfelijk, heel erg sterfelijk.

Ik stel voor dat de nationale feestmuts voortaan ook wordt gedragen op de derde dinsdag van september bij de feestelijke opening van het parlementaire jaar.  Onze koningin heeft dan natuurlijk een oranje feestmuts op en de rest kan er zijn kunstzinnige creativiteit op los laten. Zo wordt Nederland een leuk land waar feestelijk gelachen kan worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten