donderdag 9 februari 2023

KORT KORT VERHAAL. DE HELIKOPTER


 

Ik droomde dat ik in een appartement stond voor een groot raam met uitzicht over de stad vanaf de een na bovenste verdieping van de torenflat. Het is nacht, de hemel is donker op een enkele ster na en onder ons schijnen de lichtjes van de stad.

Plotseling horen we het geluid van een helikopter die langzaam aan dichterbij komt, zo dichtbij dat we in het schijnsel van de lichten van de flat de kleur blauw zien. Het is een politie helikopter.

Het lijkt erop dat hij gaat landen op het dak van onze flat. Na even geluisterd te hebben horen we dat hij geland is. Het lawaai van motor en wieken is gestopt. Meteen daarna horen we in de verte boven ons het geluid van ferme passen. 

Nu weten we zeker dat ze op weg zijn naar ons. Waarom weten we niet. We wachten gelaten af. Er wordt heftig geklopt op de deur. Ik maak de deur open en meteen stappen twee politiemannen binnen. Ze gaan zonder iets te zeggen aan de tafel zitten midden in de woonkamer. 

Ik zie hun laarzen zwart glanzen in het licht van de schemerlamp. Een van hen legt zijn zwart leren aktetas op tafel en haalt er een paar formulieren uit. Hij beveelt ons die onmiddellijk in te vullen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten