dinsdag 9 augustus 2022

VIJF JAAR FOTO'S UIT OSS OP DE FOTO EXPOSITIE "FOTO'S UIT HET OSSE" IN GALERIE K26, OSS

 
 
De foto's op de video zijn in de vorm van drie collage's van elk honderd foto's te zien op de foto expositie "Foto's uit het Osse" in Galerie K26, Kruisstraat 26 te Oss. 

De foto expositie loopt tot 4 september. De openingstijden zijn van donderdag tot en met zondag van 13:00 tot 17:00 uur.

Lee hieronder over het waarom van deze foto expositie waar foto's uit het heden en verleden te zien zijn.

OPENINGSWOORD ‘FOTO’S UIT HET OSSE’

Onze geschiedenis maakt ons mede tot wie we zijn. We staan op de schouders van onze voorouders, zo luidt een bekend gezegde. Dat geldt ook voor de kunsten. Wij zijn de kathedraal van den Bosch, de Nachtwacht, het straatje van Vermeer, de Stier van Potter en de Victory Boogie Boogie van Piet Mondriaan.

Wat geldt voor Nederland, geldt ook voor Oss. Ossenaren zijn de Grote Kerk, de Heuvel en museum Jan Cunen maar ook de foto’s van fotografen uit het verleden als Daan Scholte, Paul van der Werff en Leo van de Bergh.

Zijn hebben mee geschreven aan onze geschiedenis en dat willen we hier op deze tentoonstelling laten zien. Maar geschiedenis gaat altijd door en dat kunnen we zien aan de hand van de foto’s die gemaakt zijn door hedendaagse fotografen als van de fotojournalisten Ruud Rogier en Suus Heersema en foto’s van K26er Erik Fluitsma en mijzelf.

Zo worden verleden en heden van Oss in deze tentoonstelling met elkaar verbonden.

Ik dank eenieder die heeft meegewerkt waaronder de vrijwilligers Netty en Louise die aan deze opening meewerken, Wim Lemmens en Ingrid Menge van K26, het Stadsarchief Oss in de persoon van Martiene Eerelman die ons heeft geholpen met het uitzoeken van de foto’s van de hier getoonde fotografen en tot slot zangeres Saar en gitarist Rajen die de opening muzikaal begeleid hebben.


Nog veel plezier bij het kijken naar de foto’s.

Petrus Nelissen, Oss 31 juli 2022

Geen opmerkingen:

Een reactie posten