donderdag 21 oktober 2021

FOTOTENTOONSTELLING IN GEMEENTEHUIS: RAADSLEDEN VOOR HET OOG VAN DE CAMERA

Overzicht van de foto's van raadsleden die te zien zijn op de tentoonstelling "Raadsleden voor het Oog van de Camera" in de publiekshal van de Gemeente Oss van 18 oktober t/m 26 november.

 

Het idee voor het fotoproject is nog voor de Corona epidemie ontstaan maar kon vanwege de Corona maatregelen niet worden uitgevoerd totdat in het voorjaar de maatregelen versoepeld werden.

Het uitgangspunt van het project is eenvoudig: de raadsleden presenteren zich in hun "gewone doen" opdat de burgers van de gemeente Oss hun vertegenwoordigers op een andere manier leren kennen. De raadsleden bepaalden zelf waar en hoe ze gefotografeerd wilden worden. Zoals je hierboven kunt zien leidde dat tot een grote variatie aan verrassende locaties en onderwerpen  waardoor het heel verschillende portretten zijn geworden. Van meet af aan werd het project enthousiast ontvangen. 

Het was voor ons als fotografen, Suus Heersema en ik, een unieke ervaring om al die raadsleden van Oss in een paar maanden tijd te leren kennen. Het was een plezierig foto avontuur gebaseerd op ene prettige samenwerking en dat is naar we hopen te zien aan de foto's. 

Uiteraard hebben we ook de burgemeester als voorzitter van de Gemeenteraad geportretteerd. We danken haar, de Raadsgriffier, de fractievoorzitters en alle raadsleden voor hun bereidwillige medewerking.

Tijdens de fotosessies heeft elk van ons op zijn manier gefotografeerd. Daarna hebben we de foto's naast elkaar gelegd en telkens naar de beste foto gezocht ongeacht wie hem gemaakt heeft. 

We hopen dat de fototentoonstelling de afstand tussen politiek en burger help verkleinen.


Suus Heersema & Petrus Nelissen

Oss, oktober 2021


Geen opmerkingen:

Een reactie posten