donderdag 15 oktober 2020

DE TWEEDE GOLF: RUTTE VERDIENT EEN BETER VOLK

Rutte neemt moeiteloos de Tweede Golf. (een fotocollage van petrus)

 

Natuurlijk moet de oppositie roepen dat de Rutte het helemaal verkeerd heeft gedaan. Daar is de oppositie voor. Wilders heeft altijd wat te chagrijnen dus die kan niet anders. Lilian, Jesse en Lodewijk kunnen als herders van het volk ook niet anders. Ze zijn nu eenmaal van de Haagse geleide democratie. Alle zegen van boven, zeiden ze al in het Vaticaan.

Als de Haagse wolven huilen in het bos dan huilen de media mee, vooral op TV aan de  nationale borreltafels. Daar wordt permanent geleuterd over de maatregelen. Constructieve voorstellen hoor je daar niet. Zaniken is troef. Rutte heeft groot gelijk dat hij daar kritiek op heeft. Wat moet je er mee? Verwarring zaaien. Anders niks.

Helaas huilen sommige kranten al net zo hard mee. Rutte grijpt te laat in. Rutte loopt achter de ontwikkelingen aan enz. Dat Rutte een balans zoekt tussen economie en gezondheid willen ze niet weten. Waarschijnlijk te moeilijk ook om te begrijpen.

En dan de roep van het volk om strenge maatregelen. Nu snap ik hoe autoritaire regimes ontstaan. Nu weet ik waarom Trump aanhang heeft. Kiezers willen aan het handje meegenomen worden als kinderen. Zelf nadenken is er niet bij. Mijnheer Rutte bescherm ons, geef ons ons dagelijks brood, redt ons van het virus.

Rutte heeft het steeds gehad over eigen verantwoordelijkheid net als RIVM voorman van Dissel en in België de virologen Van Gucht en van Ranst. Maar dat willen veel mensen helemaal niet. Stel je voor dat je moet nadenken over hoe je het beste kunt voorkomen dat je ziek wordt.

Voor Rutte moet dit een grote teleurstelling zijn. Zijn liberale ideaalbeeld van de verantwoordelijke burger krijgt in deze Corona tijd een heel harde dreun. Eigen verantwoordelijkheid nemen? Nooit van gehoord. Onze verantwoordelijkheid ligt in Den Haag, daar moet hij genomen worden en nergens anders!

Rutte verdient een beter volk voor zijn liberale ideaal van eigen verantwoordelijkheid maar dat is er niet. Het volk steekt liever zijn kop in het zand. Het volk wast liever zijn handen in onschuld en de oppositie helpt daarbij. De oppositie heeft liever slachtoffers dan kunnen zij weer de redder en de beschermengel spelen. Nee Rutte, je liberale ideaal van de verantwoordelijke burger bestaat niet. Jammer maar er is geen beter volk. Je moet het met dit volk doen.

 

What do you want to do ?
New mail
 
 
 
 
 

1 opmerking:

  1. Was Van Ranst maar van 'eigen verantwoordelijkheid'. Marc Van Ranst is de eerste om om lockdowns te roepen. Overigens deel ik je mening over Rutte. Hij doet wat hij kan en in mijn ogen doet hij het goed. Maar ja, als het volk niet luistert ...

    BeantwoordenVerwijderen