woensdag 29 juli 2015

CHILIREIS 13

Walt Disney figuren zijn heel populair in Latijns Amerika. zeker als er ook nog van die sentimentele spreuken onder staan zoals hier "ik voel me gelukkig aan jouw zijde".
Van Temuco naar Villarica (nog geen 30.000 inwoners) is ongeveer 80 km. Met de bus doe je er iets langer dan een uur over. We hadden bij de B&B La Torre Suiza gereserveerd, op loopafstand van het busstation. Een eenvoudige, goedkope B&B met voornamelijk Europese gasten. Dat zal wel door de naam komen. Er hing een alternatief sfeertje, restanten uit de hippietijd. Te mooi om waar te zijn en dat is het ook niet maar sommigen hebben het nodig om te overleven.


In Villarica zijn de meeste huizen van hout. Waarom ook niet Chili heeft bossen genoeg voor houtkap. Houten huizen hebben een vanzelfsprekende charme. Stenen huizen moeten voor zo'n charme veel meer moeite doen.
Villarica is een gezellig stadje, op het dorpse af. Je proeft nog de sfeer van de kolonisten maar dat zal niet lang meer duren of dat zal verdwenen zijn. Het is een toeristische stadje geworden, volgens onze anwb gids een van de belangrijkste vakantiegebieden van het land. "Politici, televisiepersoonlijkheden en jonge internationale topsporters lopen elkaar hier voor de voeten." Waren wij blij dat het seizoen nog niet begonnen was want als we iets niet nodig hebben zijn het TV figuren en politici. Het stadje was nog bezig te ontwaken uit zijn winterslaap, gezellig en niet te druk. 


 Een echte winkel van sinkel met een vriendelijke eigenaresse zoals ik die nog ken uit mijn jeugd in Oss ( bij Speet en Schouten kon je van alles kopen, van kookpannen tot haktollen).  


De plaatselijke ijs, snoep en ingemaakt fruit winkel.


De kookkachel van oma. Zuid Chili heeft net als wij winters met koude en regenachtige dagen. Praatje. In Chili wordt net als elders in latijns Amerika veel gekookt met op gas uit gasflessen.


Geen idee waarom in de receptie van deze B&B in Villarica zwarte poppen van een man en een vrouw zitten. Wij waren daar om fietsen te huren.


Romantische plaatje.

2 opmerkingen: