dinsdag 6 augustus 2013

KOEIEN ZIJN NIET EFFICIËNT



Koeien zijn niet efficiënt. Zelden zo'n absurde uitspraak gehoord als die van de Maastrichtse geleerde in het Acht Uur Journaal tijdens een gesprekje over de door de Maastrichtse Universiteit gepresenteerde namaak hamburger, een zogenaamde kweekburger. Mooie reclame trouwens. Ze hebben daar zeker ook wat PR volk aangetrokken om de universiteit op te stoten in de vaart der volkeren. Aandacht trekken, hoe absurd ook, is het nieuwe motto voor universiteiten nu ze nog meer sponsorgeld nodig hebben voor hun onderzoek.

Dat is de keerzijde van de verwetenschappelijking van onze samenleving. We stikken zo langzamerhand in de onderwijsdeskundigen, psychologen, sociaal psychologen, zorgspecialisten, economen, bestuurskundigen, opvoedkundigen en joost mag weten wat allemaal nog meer dank zij de democratisering van het onderwijs.Die moeten allemaal een baan hebben en dus moet er aan PR gedaan worden. Je hebt per slot van rekening niet voor niks gestudeerd dus moet je ook wat verzinnen. Als het maar wetenschappelijk verantwoord is.

Vandaar de nieuwe wetenschappelijke uitspraken zoals “koeien zijn niet efficiënt”. Net zo wetenschappelijk kun je beweren dat “het allemaal de schuld van de wetenschap is”. Dank zij de wetenschap zijn er teveel mensen en al die mensen willen vlees eten en dat is voor moeder natuur met zijn inefficiënt grazende koeien niet meer bij te houden. Het is net als met de uitvinding van de gloeilamp. Iedereen wil zo'n lampje maar waar haal je de electriciteit vandaan om ze allemaal te laten branden?

Gelukkig weten wetenschappers ook daar raad op. Ze bedenken electriciteitscentrales die draaien op kolen, gas of uranium. Helaas voor de wetenschap kan Moeder Natuur ook dat niet bijhouden. Het wordt Haar allemaal teveel. Teveel mensen met teveel lampjes, teveel luchtvervuiling, teveel CO2, teveel Ozon enz. Dus nu worden die vervangen door windmolens en zonnecellen. Voorlopig kunnen we weer vooruit tot ook die niet goed blijken te zijn voor Moeder Natuur.

We hebben het nog steeds niet door, maar met de wetenschap hebben we onze ziel verkocht aan de Duivel. Die heeft ons met al onze uitvindingen tegen pest en epidemieën, tegen honger en kou, tegen uitputting en moeheid verleid tot nog meer uitvindingen, tot eindeloos veel uitvindingen. Het mooiste is dat dezelfde wetenschap ook heeft uitgevonden dat de Duivel niet bestaat. Door ons mensen te verleiden met wetenschap heeft Hij Zichzelf onzichtbaar kunnen maken. We kunnen niet eens meer beseffen dat we onze ziel aan hem verkocht hebben tenzij we onwetenschappelijk worden.

We zijn gedoemd om tot in alle eeuwigheid tot gek makens toe in onze eigen absurditeiten te leven. Daarin zijn koeien niet efficiënt, maar kippen ook niet en wolven en zeehonden. Wat is er eigenlijk nog wel efficiënt? Kinderen krijgen? Eigenlijk ook niet. Veel te omslachtig en onbetrouwbaar. De liefde?Hopeloos gedoe met z'n verwarrende emoties, wartaal en omslachtige communicatie. Er is nog een hoop werk te doen voor de wetenschap. Ondertussen heeft de Duivel het pleit gewonnen want dank zij de wetenschap weten we nu ook zeker dat God niet bestaat. Trouwens, zijn bestaan was ook al niet efficiënt. Maar goed dat Hij ontmaskerd is door de wetenschap.  

2 opmerkingen:

  1. Kortom: de mens an sich is ook niet efficiënt. Gelukkig heeft de wetenschap al uitgevonden dat we er over een paar miljard jaar sowieso aangaan :-).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vrees dat we er eerder aangaan als soort.

    BeantwoordenVerwijderen