donderdag 6 juni 2013

WAAR WACHTEN WE OP? (nieuwe versie)

Petrus, waar wachten we op? (nieuwe versie), beschilderde fotoprint, 90 x 160 cm

De basis voor dit schilderij is een kleurenfoto gedrukt op canvas. Het is een panorama met in het midden een boom tegen de achtergrond van een donker dennenbos. De voorgrond is gemaaid bouwland. Toen de foto eenmaal was geprint, bleek er toch wat aan te ontbreken. De eenzame boom, het donkere dennenbos en de gemaaide velden gaven te weinig leven én inhoud aan het geheel.

Na enige maanden besloot ik het doek te beschilderen met 4 wachtende figuren die ik haalde van een andere foto, gemaakt bij een bushalte. Het doek kwam er door tot leven. Maar de eerste versie, waarbij de figuren in uitsluitend groen druipende verf waren geschilderd, was nog niet bevredigend. Na een paar maanden besloot ik de figuren elk in een ander kleur over te schilderen. Het resultaat was meer leven in het fotoschilderij, maar toch nog niet genoeg.

Daarop besloot ik de luchten en de gemaaide velden te accentueren. Het bleek de slottoets te zijn waardoorn het fotoschilderij krachtiger werd in kleur, balans en betekenis.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten