vrijdag 30 november 2012

ZWAAR WERK?

De zeventienjarige D.denkt nog na of hij wel stratenmaker wil worden. Nu loopt hij nog stage. De landmacht betaalt beter zo weet hij te vertellen dus misschien straks toch maar naar de landmacht. Maar stratenmaker vindt hij ook een goed beroep.
P. is vijftig jaar en is nog steeds met plezier stratenmaker. Hij ziet niet op tegen de toekomst. Als het over langer werken gaat, dan laat hij het praten over aan zijn collega M.
M. zit al veertig jaar in het stratenmakersvak. Het mag dan fysiek zwaar werk zijn, hij doet het op zijn 59ste nog altijd met plezier. Hij moet nog vier jaar dan mag hij met pensioen. Dat wil hij wel maar dan niet achter de geraniums zitten. Nog langer werken vindt hij niks als je zoals hij al veertig jaar werkt. Maar de hele dag thuis zitten is ook niks. P. is het daar mee eens. Je moet een hobby hebben zoals bijvoorbeeld vissen. Maar M. wil ook wel een dagje of wat bijbeunen als zijn baas het straks druk heeft. Lekker in de buitenlucht zijn. Dat is hij al zijn leven lang.

1 opmerking: