dinsdag 23 oktober 2012

RADIOSTILTE

Een digitale fotocompositie van PETRUS


De Tweede Kamer vindt dat ze zelf de kabinetsformatie beter kan regelen dan de koningin. Hoe beter weet ik niet maar ik weet wel dat je nu bijna niets meer te horen krijgt, niet van de informateurs Bos en Kamp, niet van de twee onderhandelende partijen VVD en PvdA. Toen de koningin nog draaischijf was in de (in)formateurcaroussel hoorde je tenminste af en toe nog eens wat. Persmededelingen, persconferenties, nieuwe informateurs, verklaringen enz. Als die er niet waren, hadden we nog altijd de wachtende journalisten bij de paleispoort. Mooi waren de beelden van de politici op de achterbank die ofwel graag de pers te woord stonden of ze meden als de pest. Nu is er enkel radiostilte. Dank je wel Tweede Kamer, we zijn er echt op vooruit gegaan.

Ook een woord van dank aan de partijen met voorop de PvdA. Kijk, dat de VVD meedoet aan het Grote Zwijgen verbaast me niet maar dat de PvdA o.l.v. de gewezen actievoerder Samsom ook zo ruimhartig stil is, valt me vies tegen. Toen de partij nog in de oppositie zat, was dat wel even anders. Moord en brand om openheid werd er toen geschreeuwd. De achterban van die discussiepartij lijdt waarschijnlijk aan acute tongverlamming want ook daar komt geen enkel geluid uit, niet eens een klein piepje.

Dat geldt ook voor de rest. Bij Pechtold lijkt de fut eruit te zijn.. Zal wel door de verkiezingsuitslag komen. Zijn studentikoze slimmigheden hebben hem nauwelijks iets opgeleverd. Groen Links is gevloerd door een eigen knock-out. Die horen we voorlopig niet meer. De SP zit als een geslagen hond zijn wonden te likken. Emile is van slag af . De partij weet het ook even niet meer. Dat geldt ook voor het CDA die na de laatste verkiezingen van een machtsfactor in de Nederlandse politiek een bijwagen is geworden waar niemand meer om verlegen zit. Amen en wegwezen.

En dan de media. Die waren nooit te beroerd om te speculeren, dissidenten op te zoeken, eigenwijze (oud) politici voor de camera’s te halen, geruchten te analyseren en te verklaren enz. Nu hoor of zie je ze niet. Het lijkt wel of ze in rook zijn op gegaan of hebben ze het te druk met hun sterrenstatus?  Hoe dan ook, in de media is ook het Grote Zwijgen begonnen of is het een grote samenzwering om de kiezer overal buiten houden en straks voor het blok van de voldongen feiten te zetten?

Heeft het  zin om dan nog wat te zeggen? Welnee, alles is dan bekokstoofd. De Tweede Kamerfracties van PvdA en VVD worden na de kabinetsformatie vakkundig dicht getimmerd zodat er geen sprankje licht meer doordringt in de hersenen van de geachte afgevaardigden. Ten behoeve van de regeringsmacht monddood gemaakt. En de oppositie dan? Ik vrees dat er daar nog koppen gaan rollen of dat sommige koppen zich tactisch terugtrekken in een mooie baan zodat ze toch nog een mooie toekomst hebben. 

6 opmerkingen:

  1. Zo is de sjeu er wel af van de politiek. Ik zie toch wel een voordeeltje. Zolang iedereen zich muisstil houdt kan er ook weinig misgaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Met radiostilte heb ik geen probleem, het is een zegen. In ons tot hyperige natie verworden land krijg je bij elk geruchtje een avonden lang uitmelken van speculaties in de actualiteitenprogramma's. En iedereen geeft dezelfde beelden op TV zoals je alles drie tot vier keer ziet. Zonde van mijn tijd.
    Gisteren ook weer met die affaires over Van Rey en Armstrong.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Aadverbaast
    Zo bezien kan het niet stil genoeg zijn.
    @ingridvandenbergh
    Van mij mocht het ook wel wat minder maar om nu helemaal niks meer te horen is toch wel het andere uiterste. Wat wordt er bekokstoofd tussen die twee heren?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb goed nieuws voor je: eind deze week/begin volgende week is er een akkoord. Dan hoor je alles!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @ZJA

    Dat er volgende week een akkoord is, is een gerucht. Daar ben ik dus blij mee. Tenminste iets.
    Maar ik lis de praatjesmakers, vooral die van de PvdA.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Een voordeel is wel dat Maurice de Hond ook baalt! Geen enkele krant die uitpluist of de bezetters van de zetel 31 tot en met 38 van de PVDA, nu juist bestuurders of juist aktiegerichte PVDA-ers zijn. Straks gooit ie het bijltje er bij neer, ik bedoel Maurice de Hond

    BeantwoordenVerwijderen