maandag 9 juli 2012

DE MARK BROTHERS

Het Kabinet Rutte II is op een handdruk na geregeld met dank aan CDA, D66 en PvdA. (een digitale fotocollage van Petrus)

CDA partijleider Buma is er mee begonnen. Hij wil weer graag samenwerken met de PvdA. Het CDA zal de conclusie getrokken hebben dat de PvdA als regeringspartner nog altijd betrouwbaarder is dan de PVV. Dat is een mooie conclusie, ook naar de kiezers toe. Maar het wordt nog mooier. PvdA leider Samson die toch behoorlijk naar links is opgeschoven, althans voor de bühne, zegt ook best te willen samenwerken met het CDA. Blijkbaar ziet hij het CDA toch meer zitten dan de SP, wat ik me gezien het programma van die partij goed kan voorstellen.

Het zou wel eens kunnen zijn dat de wederzijdse liefdesverklaring tussen CDA en PvdA iets moois gaat brengen in de Nederlandse politiek. Een nationaal Midden Kabinet van VVD, D66, CDA en PvdA. Sommigen zullen zich nu achter de oren krabben en afvragen hoe dat kan? Heel eenvoudig, de trends in de peilingen.  Als je de partijpolitieke flanken wil uitsluiten  - PVV en SP -  dan hebben alleen deze vier samen een zetelmeerderheid in de Tweede Kamer.

Vroeger was de VVD rechts en de PvdA links. Die tijd is sinds de rechtse PVV  en de linkse SP voorbij. Voortaan zitten VVD en PvdA in het midden op de Nederlandse politiek ideologische lijn. Een breed midden, maar nog altijd een midden.

Als dit gaat gebeuren en waarom niet, dan krijgen we dus een Rutte II kabinet. Dat zal voor Samson en een enkele PvdA'er even slikken zijn maar ze zullen inzien dat het de enige manier is om aan de macht te komen en naar we mogen hopen de crisis te bestrijden.  Nu maar hopen dat Rutte  uit zal groeien tot een staatsman. 

2 opmerkingen:

  1. Mooie montage! Tja, we zullen zien wie het met wie gaat doen na de verkiezingen. De stemmer staat dan weer buitenspel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @av
    Weer back in town! Ik ga straks voor een paar weekjes mijn hart luchten zodat het de rest van het jaar wat rustiger klopt.

    BeantwoordenVerwijderen