vrijdag 3 februari 2012

STARS AND STRIPES PRESIDENT OBAMA

Stars and Stripes President Obama, potlood en acryl op papier (75 x55 cm)


 Voor mij is president Obama nog altijd een van de sympathiekste presidenten in de wereld. Vergelijk hem eens met de Franse Sarkozy , de Engelse Cameron , de Russische Poetin of de  Chinese Hu. Van Hu weet je zo goed als niks, alleen dat hij aan het hoofd staat van een heel goed geoliede partijmachine die zich uitstrekt tot het allerkleinste Chinese hoekje.

In Europa hebben in korte tijd zoveel wisselingen plaatsgevonden dat je nog moet wennen aan de namen. De enige constante is de Duitse Merkel die mij een zeker vertrouwen inboezemt. Het blijft natuurlijk een politica die het in de eerste plaats opneemt voor haar land. Maar wat mij aanstaat aan haar is dat ze zich niet gek laat lullen door allerlei betweters die geen andere verantwoordelijkheid hebben dan een nieuw boek of een krantenartikel te schrijven  of een uurtje show TV vol te maken.

Ik denk dat de wereld straks zal vaststellen dat we blij mogen zijn dat tijdens een van de ernstigste economische crises Obama het aan de overkant van de oceaan voor het zeggen had en Merkel min of meer aan deze kant. De Nederlandse Rutte en de Belgische di Rupo natuurlijk niet te na gesproken.

2 opmerkingen:

  1. Soms een kwestie van kiezen uit de minst slechtste. Blijft tobben.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @aadverbaast
    Inderdaad, het blijft altijd en overal behelpen.
    Maak er een leuk sneeuwweekeinde van.

    BeantwoordenVerwijderen