maandag 9 oktober 2023

DIE VERDOMDE ZONNEPANELEN

 


De grootste truc die de Groenen met ons burgers heeft uitgehaald is dat ze van ons met hun zonnepanelen allemaal kleine investeerders en kapitalisten hebben gemaakt.

In plaats dat we energie kunnen kopen bij een stroomleverancier worden we door de overheid aangemoedigd om zelf elektriciteit te gaan produceren onder het mom dat het goed voor ons is en de wereld.

Nu ligt er voor miljarden euro’s op daken van woningen in plaats dat er miljarden zijn geïnvesteerd in energie centrales en leidingen. Ga maar na.

Op internet lees ik dat 2 miljoen huishoudens zonnepanelen hebben aangeschaft.

Uitgaande van een bedrag van gemiddeld tien duizend euro per woning betekent dat een investering van 20 miljard euro.

Ter vergelijking. Een kolencentrale bouwen kost 200 miljoen, een gascentrale 250 miljoen en een kernenergiecentrale 5 miljard. Er liggen dus naar schatting vier kerncentrales op de Nederlandse daken.

Over de toekomstige afvalberg hoor je helemaal niets terwijl er berichten zijn dat verouderde zonnepanelen schadelijk zijn voor het milieu en moeilijk te verwerken.

Het ergste van alles is dat we hoe dan ook energiecentrales nodig hebben want alleen met zon en wind redden we het niet, ook niet als de zee vol staat met windmolens.

De energietransitie jaagt ons dus op extra kosten. Met zon en wind zijn we dus uiteindelijk helemaal niet goedkoper uit. Integendeel, we hebben er als burgers een last bijgekregen.

We moeten zelf op ons eigen dak een piepkleine energiecentrale neerleggen, daarvan alle kosten betalen plus onderhoud en daarnaast ook nog betalen voor stroomnet en centrales van welke soort dan ook.

In de kranten lees ik over de mogelijkheden om zelf opgewekte zonenergie op te slaan in accu's. Dat wordt niks want die dingen zijn veel en veel te duur voor de hoeveelheid energie die ze kunnen opslaan. Er wordt gesproken van collectieve opslag. Krijgen we straks wijkaccu's of kleine energiecentrales per wijk?

De energietransitie is een gekte die veel te veel rekent op technische oplossingen voor de toekomst en hoe dan ook welvaart gaat kosten en veel ellende gaat brengen in een klein land met veel (te veel?) mensen.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten