woensdag 23 september 2020

STERREN REDDEN DE WERELD

Er is nog hoop voor de mensheid! Beroemde of bekende actrices hergebruiken hun oude galakleding of kopen galakleding die van afval gemaakt is. Zal de wereld dan toch ooit nog duurzaam, groen worden en dus gered? (Onderstaand overzicht is geleend van de progressieve website cnn.com)

Saorise Ronan droeg tijdens de 92ste Oscar uitreiking  galakleding gemaakt van een oud kledingstuk.


Léa Seydoux draagt een Luis Vuitton kleedje tijdens de Oscar 2020 uitreiking gemaakt van van Tencel luxe filamentgaren en organische zijde, gecombineerd met organische satijnen sandalen (die je helaas niet kunt zien).


Kleding ontwerper Arianne Philips hergebruikte het Moschino jurkje dat ze droeg tijdens de 2012 Oscar uitreiking (hierboven) voor een nieuw ontwerp (hieronder).


De nieuwe Moschino gemaakt van de oude.


Thandie Newton droeg een jurk van Vivienne Westwood tijdens de première van 'Solo: A Star Wars Story' in Cannes in 2018. De jurk, gemaakt in samenwerking met Eco-Age, bevatte handgeschilderde weergaven van de Black-personages in de franchise, en was gemaakt van organische 'peau de soie'-zijde en geüpcyclede kristallen.


Viola Davis droeg een Valentino-jurk voor de Green Carpet Challenge op de Bafta's van 2012. De stof is gemaakt van gerecyclede blikjes frisdrank.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten