woensdag 4 december 2019

NET VERSCHENEN: VLAAMSE GESCHIEDENIS VOOR NEDERLANDERS

De Voorkant van het Zakboekje

Altijd al de vinger achter de Vlaamse geschiedenis en de politiek willen krijgen maar er nooit aan toe gekomen? Dan is dit zakboekje een uitkomst. Niet te dik met 118 pagina's en toch staat er alles in wat je moet weten om Vlaanderen en Vlamingen te snappen. Er wordt niet om de pot gedraaid en de zaken worden niet mooier voorgesteld dan ze zijn.

Schrijver Petrus heeft niet alleen 25 jaar tussen de Vlaamse buren gewoond en gewerkt maar is van huis uit ook nog een gedegen opgeleide politicoloog van de Nijmeegse school. Die school had vooral oog voor de gewone man, Jan met de Pet of de arbeiders zoals ze ooit genoemd werden. Het is geen ideologisch of politiek correct boekje. Petrus beleeft de geschiedenis van het Vlaamse nationalisme met en tussen de Vlamingen. Dat maakt het boekje leesbaarder en interessanter.

Petrus is ook een begiftigd fotograaf. Tijdens zijn Vlaamse periode heeft hij het Vlaamse gevoel van eenzaamheid in zwart-wit foto’s vastgelegd. Je zou het de fotoserie “Vlaanderen zoals het is” kunnen noemen. Hij heeft Vlaanderen zonder opsmuk, zonder mooie sier maar met compassie op de gevoelige plaat vastgelegd. Een voorproefje van deze serie krijg je als toegift in dit boekje.

Het formaat van het zakboekje is 13 x 20 cm. Het bevat 118 bladzijden waarvan 108 met tekst verdeeld over 21 hoofdstukken en een Woord Vooraf. Als toegift heeft het zakboekje tien pagina’s met twintig zwart-wit foto’s. Dit alles voor de minimale prijs van TIEN Euro. Te bestellen bij de de schrijver zelve.

1 opmerking: