dinsdag 12 november 2019

KLIMAATKOMPLOT?

 
de twee politieke slimmerikken Rutte en Wiebes. Een digitale fotocollage van petrus.

Laatst las ik op een kritische klimaatsite een artikel over de mensen achter klimaatmeisje Greta. Ze heeft als kind van welgestelde ouders een mooie jeugd gehad en er zouden grote geldwolven achter haar acties zitten uit Zweden en andere landen. Dat zou goed kunnen maar wat moet ik met zo een verhaal en hoe weet ik dat het waar is? Ik lees daar niks over in gewone Nederlandse kranten. Dus zal het wel niet waar zijn.
 

Klimaatmeisje Greta mag blij zijn met Nederland want dankzij Rutte en Wiebes is Nederland internationaal koploper geworden in de energietransitie (een lelijk woord) en dat allemaal doordat deze twee oer Hollandse politici de problemen in het Groninger gasmoeras hebben gekoppeld aan de Parijse klimaatdoelen. Groningen en Parijs zullen dankzij Den Haag voortaan in een naam genoemd worden.

Vervolgens werden er klimaattafels in het leven geroepen waar volgens de typische Hollandse poldermethode de klimaatdoelen in beleid werden vertaald. Zo sloegen Rutte en Wiebes maar liefst drie vliegen in een klap. Het Groningse gasmoeras is definitief op de achtergrond verdwenen, Nederland heeft voortaan wel wat anders aan zijn hoofd. De VVD zit dankzij Rutte en Wiebes in de klimaatvoorhoede en dat met steun van de PvdA en Groen Links, D66 en de CU, waardoor gans groen en links het nakijken heeft. Heel Nederland is de komende 30 jaar bezig met het redden van de wereld van de ondergang door CO2 uit de lucht te verbannen. Dat is geen luchtfietserij maar harde werkelijkheid. 


De vraag of de verbanning van CO2 uit de lucht inderdaad meer is dan een wetenschappelijk luchtspiegeling, een fata morgana in het wereldklimaat blijft de vraag, een vraag die men overigens liever niet gesteld ziet. Dat zou de redding van de wereld maar ophouden en daar is natuurlijk niemand mee gediend.

Hoe dan ook, de CO2 hypothese is waarheid geworden vermoedelijk ook omdat mensen nu eenmaal graag geloven dat de wereld en het heelal maakbaar en bestuurbaar zijn. Dat moet haast ook wel als wij mensen raketten naar maan, mars en nog veel verder kunnen sturen en atoombommen kunnen maken. De mensheid is de natuur de baas geworden tot in Den Haag toe waar nu voortaan aan de knoppen van het wereldklimaat wordt gedraaid. Wie had dat ooit kunnen denken?

Noem je een dergelijke gang van zaken een komplot? Ik denk het niet. Dit Wiebes-Rutte plan valt onder normale politieke besluitvorming, een grootse visie op het klimaat gekoppeld aan praktische politieke besluitvorming. Doe dat Rutte en Wiebes maar eens na. Zij zijn de slimsten van de klas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten