maandag 30 september 2019

K26 EXPOSITIE "DOOR DE SPIEGEL"

 
Nicole Prein, Man met Baard, Houtskooltekening
Nicole Prein tekent gezichten, niet zo maar gezichten maar gezichten als zijn het landschappen. Een landschap moet verkend worden. Dat is wat Nicole doet als ze een gezicht tekent. Ze zoekt waar in het landschap de emoties en de gevoelens liggen om ze dan in kwetsbare, haast onzekere lijnen vast te leggen. Heeft ze die gevonden dan is het af. Er staat een herkenbaar gezicht als een landschap op papier. De bijgaande tekening en anderen samen met schilderijen van Nicole zijn te zien op de expositie "Door De Spiegel" bij K26 tot en met 20 oktober.

Mathijs Vissers, Coronation of the Virgin I, II & III, acryl, markers, krijt en spuitbus op katoen (3x100x150)


Dit eigentijds barokke drieluik van een klassiek Rooms Katholiek onderwerp, de Kroning van de Maagd Maria tot Koningin van de hemel en de aarde, is te zien op de tentoonstelling "Door de Spiegel" in K26, hét kunstpodium van Oss. Het is van oudsher een geliefd schilderkunstig thema dat Mathijs Vissers nieuw leven inblaast door popkoningin Beyonce als Maagd Maria af te beelden, vergezeld van haar vader Mathew Knowles en haar man en popkoning JayZ. Met dit schilderij vertelt Mathijs ons op schilderkunstige wijze dat de oude iconen nu vervangen worden door iconen uit de pop wereld.

Mirjam Withaar, Vergaard en Verloren, Keramiek

Wat voor een ding ligt daar op de doorleefde planken? Is het een onderwaterplant? Leeft het nog of is het dood? Het is bleek met hier en daar wat groen, zo te zien van een plant. Kijk ik in de bek van een stervende plant die vlees eet? Mirjam Withaar lijkt uit klei leven te scheppen, geheimzinnig leven. Ga zelf kijken bij de expositie "Door de Spiegel" , hét Kunstpodium van Oss.


Arthur Kamst


Autodidact Arthur Kamst tekent vrijwel dagelijks wat op het moment naar boven komt. Vandaag zien we de "the bad" uit de Western klassieker "The Good, the Bad and the Ugly" met een van zijn priemend loerend oogjes. Ik zou het een tekening van de klare lijn willen noemen of zoals ze ook wel zeggen de lijn van Kuifje (zie website Klare Lijn) maar zeker ben ik daar niet van. Op de K26 expositie "Door de Spiegel" hangen nog veel meer tekeningen van Kamst. Je kunt daar zelf zien of er sprake is van een klare lijn.

De expositie loopt tot 20 oktober 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten