donderdag 28 december 2017

HET NIEUWE ZWART-WIT DENKEN


Dialoog tussen 2 mensen

“Nieuw Zwart-Wit denken? Wat is dan het oude denken?”
“Negers - Blanken.”

“Wat is daar mis mee? Zijn er geen negers en geen blanken meer?”
“Natuurlijk wel, maar de benaming negers heeft een negatieve bijklank. Blank daarentegen een positieve bijklank: schoon gewassen, onschuldig zieltje. Vandaar het nieuwe denken: Zwarten en Witten.”

“Maar dat is toch geen verbetering?”
“Nee, dat vind ik ook. Daarom stel ik voor het onderscheid in huidskleur in spreek en schrijftaal helemaal af te schaffen en voortaan alleen nog over mensen te spreken. Iedereen is mens: indianen, eskimo’s, gehandicapten, armen, rijken, blinden, doven, dommen en slimmen. met al die aanduidingen maken we in feite onderscheid tussen mensen en dat nu maar eens afgelopen zijn. We zijn allemaal mensen en daar gaat het om.”

“Het onderscheid tussen mannen en vrouwen blijft wel?”
“Nee, ook dat schaffen we af. Vrouwen en mannen zijn beiden mensen. Dat de een een vagina heeft en de andere een penis doet niks af aan het feit dat het mensen zijn. Net zo min als kleur haar. Domme blondjes zijn ook mensen net zo goed als vetkuiven. We spreken daarom voortaan alleen van mensen. Onderscheid maken tussen moslims, katholieken, protestanten, hindoe’s, atheïsten doen we ook niet meer. Dat zijn allemaal mensen en daar gaat het om.”

“Hoe zit het dan met dieren? Onderscheiden we dieren nog van mensen?”

“Nee, ook dat moet afgelopen zijn. Dieren zijn ook mensen. Kijk maar naar de Partij van de Dieren, dat zijn allemaal mensen.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten