woensdag 11 januari 2017

EEN OUT OF THE BOX KRAANLAMP

Kraanlamp, koperen kraan, koperen buis en aansluitingen, lamp fitting, 
111 cm hoog
Ik maak dingen zoals de bovenstaande LampKraan graag. Het zijn niemandalletjes. Het resultaat van een inval. Je speelt wat met spulletjes tot er wat leuks uitkomt en dat soms tot je verbazing ook nog bruikbaar is. Zo geef je spelenderwijs de dingen een andere functie dan waar ze voor bedoeld zijn. Een schilder als Picasso en met hem veel andere kunstenaars waren er meesters in.

Buiten de box denken heet dat in het modern jargon van allerlei trainers in leiderschap:  “Outside the box denken, creatief denken, is een belangrijke competentie voor je persoonlijke ontwikkeling. In plaats van te kopiëren kan je zelf tot creatieve gedachten komen”, lees ik op zo een blog waarop als toegift het gratis e-boek “Van een goede manager naar een magistrale leider” aangeboden wordt. Ik kan je verzekeren dat je om dat te leren helemaal geen cursus of boek nodig hebt. Je kunt het jezelf aanleren door wat langer ontspannen en met gevoel voor vorm en kleur naar dingen te kijken en je fantasie te gebruiken. Een nachtje slapen wil wel eens helpen om een goed idee te krijgen.

Het voordeel is ook nog dat je een origineel product maakt zonder meteen weer trendy of modieus te zijn. Je maakt iets wat niemand heeft en ook nergens te koop is en dus onbetaalbaar is. Toch is het niet duur om te maken. Wat kost bij de Gamma een koperen buis, wat aansluitstukken uit de loodgieter afdeling, een losse fitting, een snoer en een voetstuk gemaakt van een stuk steen afkomstig uit de afvalbak van een steenhouwer?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten