maandag 7 oktober 2013

SEKSISTISCHE FOTO'S

1952 of daaromtrent


Naar aanleiding van Bas Heijne op nrc.nl van gisteren over het gedoe rond het Dikke Cadeauboek van speelgoedgigant Bart Smit, heb ik bijgaande foto's opgezocht. Seksistische foto's uit het verleden dat we, als het aan Bart Smit ligt, maar niet achter ons willen laten. Naar het schijnt staan in dat boek meisjes met stofzuigers en strijkijzers afgebeeld waarbij de klassieke mama als expliciet rolmodel wordt aanbevolen. Rolbevestiging met alle toekomstige ellende van dien.

1962 of daaromtrent


Ik lees dat de Zweden wederom een lichtend voorbeeld zijn. Dat collectivistische ingestelde volkje schijnt jongens met strijkijzers en meisjes met sportwagens af te beelden. Het kan niet anders of de Zweedse jongens en meisjes van vandaag zullen er straks veel beter aan toe zij dan die in onze seksistische maatschappij.

1976


Het wachten is op de afschaffing van de woorden man en vrouw. We worden allemaal hets. Geen zij of hij meer, maar het. Geen vaders of moeders meer maar hoeders. Kortom, de verschillen tussen man en vrouw worden definitief uitgeroeid. De wetenschap komt ons daarbij een handje helpen door de seks als basis voor de productie van kinderen definitief aan het laboratorium uit te besteden.

1977


We schaffen trouwens dat hele seks gedoe af. Daarvoor in de plaats krijgt iedereen vrije toegang tot drugs. Er zal een variëteit aan seks-drugs op de markt worden gebracht: masturbatiedrugs, klaar kom drugs, orgie drugs, triootjes, duootjes enz. Er wordt al aan gewerkt maar dat kan beter en effectiever. Zo wordt edereen gelijk en dus ook gelukkig. Op naar de Happy World van Het.

1979


2 opmerkingen:

  1. Een beetje moderner beeld van de vrouw mag toch wel anno 2013. Waarom geen meisje met een ruimteschip?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @ZJA
    In mijn omgeving hebben meisjes daar geen belangstelling voor. Het zijn seksistische meisjes, denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen