zondag 14 juli 2013

THE ENGLISH CAN THE POT OP!

"The English can the pot op" ( een tekening van Petrus)


Okay, de Engelsen hebben ons veel gegeven: Shakespeare, Dickens, Hendrik VIII, Anna Boleyn, de bolhoed, Beatles, Rolling Stones, James Bond, Agatha Christie, Sherlock Holmes en Watson, Poirot en Mrs. Marple, Lady Di, Margareth Thatcher, Queen Elisabeth, Tom Jones, Jane Austen, Pride and Prejudice, Monty Python, Mr. Bean, Black Adder, BBC, The Economist, Prins Charles, Tate Gallery, Francis Bacon, John Constable, Turner, Damien Hirst, Banksy enz. enz. Daar ben ik ze dankbaar voor.

Maar dat wantrouwen van hen tegen Europa ben ik meer dan zat. Alsof zij superieur zijn aan ons op het vasteland. Natuurlijk is Europa een zootje maar wel een lekker zootje. Nergens in de wereld kun je je zo veilig voelen als in Europa. Nergens in de wereld vind je zoveel zin en onzin bij elkaar, muziek in alle soorten en maten, schilderkunst, musuea, leefbare steden als Berlijn en Parijs, Amsterdam en Madrid, Rome en Lissabon, zoveel geschiedenis, zoveel talen, zoveel keukens, zoveel welvaart, socaile bekommernis, vrijheid van meningsuiting, kranten en tijdschriften in evenveel talen, de mooiste en beste auto's en zo kan ik nog wel uren doorgaan.

Als de Engelsen daar niet bij willen horen. Mij best. Als ze ons niet vertrouwen dan hoeven ze ook geen smoezen meer te zoeken om van Europa af te raken. Ze zoeken het dan maar uit op dat eilandje van ze. Dat ze nog maar lang en gelukkig leven met hun Conservative Party, de Queen en de Pond. De Engelsen kunnen de pot op.

3 opmerkingen:

  1. Grappig, de geschiedenis leert dat de Engelsen uiteindelijk succesvol aan het langste eind trokken. Zelfs na de Amerikaanse Onafhankelijkheids Oorlog.

    BeantwoordenVerwijderen