woensdag 21 september 2011

DE FRANSMAN EN HET KAMERMEISJE

'De Fransman en het kamermeisje', een digitale fotocollage van Petrus


Ik sprak laatst een Fransman die ervan overtuigd was dat de voormalige  socialistische presidentskandidaat en IMF topman Dominique Strauss Kahn er is ingeluisd. Hoe kon een kamermeisje anders terecht komen in zijn hotelkamer terwijl hijzelf nog in die kamer is?  Zeker in zo’n chique hotelkamer als die van DSK zou zoiets normaal gesproken niet kunnen gebeuren. Wel, ik heb nooit in zo’n duur hotel als DSK gezeten maar het is mij wel eens gebeurd dat, terwijl ik onder de douche stond en dus het kloppen op de deur niet gehoord had, een kamermeisje in mijn kamer stond.

Wie dan die samenzwering opgezet zou hebben, wist hij niet precies. Sarkozy zou natuurlijk altijd kunnen. DSK was immers een grote bedreiging voor hem als Socialistische kandidaat bij de Franse presidentsverkiezingen op 6 mei volgend jaar. Maar het zou ook iemand van de Socialistische Partij zelf kunnen zijn die hem wilde weg werken als presidentskandidaat van de partij. Wie uit die partij dat dan gedaan zou moeten hebben, wist mijn zegsman dan weer niet te zeggen. In ieder geval houdt hij  er rekening mee dat er in de Franse politiek vuil spel gespeeld kan worden.

Het hele interview van DSK op TV was volgens hem van begin tot het einde in scène gezet, zorgvuldig geregisseerd door medewerkers. Dat begon al met de interviewster die een goede vriendin is van de vrouw van DSK. Dat is op zich al verdacht. Bovendien zou het interview van tevoren zijn opgenomen. Kortom, een opgezette show om DSK weer aanvaardbaar te maken voor een hoge positie in de Franse politiek. Presidentskandidaat kan hij inderdaad niet meer zijn maar Minister van Financiën in een kabinet van een Socialistische president behoort zeker nog tot de mogelijkheden aldus mijn zegsman. Een andere hoge post kan natuurlijk ook altijd nog.

4 opmerkingen:

  1. @Peterus: Ik vind het geweldig interessant hoe er blijkbaar een sterke behoefte bij veel mensen blijkt te bestaan om a priori uit te gaan van allerlei complottheorieën en weigeren de voor de hand liggende conclusies maar enigszins te overwegen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Jack Pastoor
    Ja, merkwaardig zeker als je weet dat de zegsman in zijn land een vooraanstaande rol speelt in de vakbeweging.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ha, ik kan nu wel een reactie plaatsen. Thanks. DSK had al een naam. Dat spreekt tegen hem. Benieuwd of de zaak die door een Franse schrijfster is aangespannen ook wordt geseponeerd.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @Johan
    Leuk dat je reageert.
    We zijn beiden benieuwd.

    BeantwoordenVerwijderen