donderdag 2 februari 2017

HOE OUDER HOE GEKKER

politieke spotprent van petrus
De spreuk “Hoe ouder, hoe gekker” slaat vooral op mannen.  Het was een van de spreuken die bij mijn moeder zaliger opkwam, als ze ergens hoorde of las dat een oudere man weer eens een relatie met wat zij noemde “jong ding” was begonnen. De spreuk werd meestal gevolgd door een tweede, dat “alle mannen hetzelfde willen” waarmee ze steevast seks bedoelde. Want oudere mannen die met jonge dingen trouwen, doen dat volgens haar alleen om de seks.

Het jonge ding ging het daarentegen volgens haar niet om de seks. Die was op het geld uit van de veel oudere man. Gezien de schaamteloze rijkdom van de man en de schaarse kleding van het jonge ding was dat vermoedelijk ook het geval. Dat was het dan. Ze zeurde niet verder over het gebrek aan moraal of zo. Ze mocht dan katholiek zijn, daarin was we liberaal en tolerant.

Dat er een partij voor 50 plussers zou komen is waarschijnlijk nooit bij haar opgekomen. Alsof er niet meer in de politiek te doen was dan ouder worden? Ouderen hadden het bovendien goed gekregen. Belangrijker voor haar waren de kinderen en is de toekomst niet aan jongeren? 

Ik ben het met haar eens. Bovendien horen de generaties zoveel mogelijk samen te werken. Het is een belachelijk idee dat er in de politiek een speciale politieke partij voor ouderen zou moeten zijn. Oud en jong horen bij elkaar, net zoals mannen en vrouwen. Je moet er niet aan denken dat er straks een partij komt voor jongeren of vrouwen of mannen van middelbare leeftijd.

Zo kun je aan de gang blijven. Opheffen die belachelijke ouderenpartij. Nostalgie in de politiek is nergens goed voor en al helemaal niet in ons land. Het is zo al ingewikkeld genoeg. Als ouderen hun belangen in de politiek veilig willen stellen moeten ze maar lid worden van de VVD, PvdA, CDA, SP, GL, D66. Dat zijn qua leeftijd gemengde partijen en zo hoort het ook. Weg met de ouderenpartij.

2 opmerkingen:

  1. Wat dan met al die ouderenbonden? Protestants, katholiek ...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bonden zijn o.a. belangenbehartigers naar politiek en werkgevers. Dat is iets heel anders dan een politieke partij voor ouderen. Dat zou betekenen dat je ook een partij voor beambten, bankwerkers, timmerlui enz. zou kunnen gaan oprichten. Politieke partijen behoren het nationaal belang en alle Nederlanders te bedienen. Vakbonden hoeven dat niet.

      Verwijderen