maandag 4 augustus 2014

GELAAGD KUNSTWERK: KOMISCHE OPERA IN 5 BEDRIJVEN

Dit schilderkunstig minipallet is gemaakt van op elkaar getimmerde stukken hout. Dat is de eerste laag, een ecologisch verantwoorde, duurzame laag.

Petrus, Komische Opera in 5 Bedrijven, acrylverf op hout, h x b: 47,5 x 50 cm

De tweede laag is die van verf op verf. Acrylverf dat geeft moderne kleuren en droogt snel zodat je niet lang hoeft te wachten voordat je de volgende laag kunt opbrengen. Je kunt er ook nat in nat mee schilderen maar dat is hier NIET gebeurd.

De derde laag is niet materieel maar geestelijk. Het beschilderde minipallet verbeeldt een komische opera in 5 bedrijven, een mengelmoes van circus en theater met muziek. Dat laatste moet je er zelf bij denken of zelf even muziek aanzetten. Het voordeel is dat je elke muziek er bij kunt bedenken of aanzetten. Het hoeft dus niet persé opera muziek te zijn. Ieder zijn eigen opera zou ik zeggen, als het maar komisch is. Dat houdt de dood voorlopig op afstand.

Dat brengt me op de vierde laag. Dit kunstwerk bezweert de boze geesten en houdt het kwaad uit huis en haard of indien gewenst uit de werkruimte. Desgewenst mag je er een kaarsje voor aansteken maar dat is niet noodzakelijk.

De vijfde laag is die van de fantasie. Je kunt je eigen fantasie, je eigen verbeelding op het kunstwerk loslaten. Dat houdt je geest in conditie zodat je langer en meer kunt verbeelden. Daarmee is dit kunstwerk een geestelijk fitness toestel om je geestelijke krachten op peil te houden, thuis of op je werk.

Vijf lagen voor de prijs voor een. Wat wil een kunstliefhebber nog meer?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten