zondag 30 juni 2013

ERIC GRASSIEN


Eric Grassier kampeert op het plein met 'De Gebroken Steol' voor het Paleis van de Verenigde Naties in Genève. Met deze actie vragat hij aandacht voor zijn woonprobleem.

Eric Grassien kampeert al een tijdje met zijn hond voor het VN Paleis voor de Naties in Genève. Dat is zijn manier om bij de autoriteiten aandacht te vragen voor zijn woningprobleem. Hij heeft een tijd als voorlopige oplossing gewoond in een asielcentrum. Vanwege de gebrekkige voorzieningen voor gehandicapten is hij daar weg gegaan. Vervolgens werd hem een plek in een tehuis voor gehandicapten aangeboden maar ook dat voldoet volgens Eric niet. Zulke tehuizen hebben een strak regime en dat wil Eric niet. Hij wil met zijn hond zelfstandig kunnen wonen. Dat moet kunnen in Zwitserland waar sinds 2002 een wet voorziet dat in elke nieuwe woonblok een of meer appartementen moeten worden voorzien ten behoeve van gehandicapten. In de praktijk wordt die wet echter niet nageleefd: of de lift is te smal voor zijn rolstoel, of de WC te klein, of de opgang onmogelijk enz.

Er zit voor Eric daarom niks anders op om de autoriteiten wakker te schudden met zijn kampeercampagne op het plein met de beroemde 'Gebroken Stoel' van de kunstenaar Daniel Berset. Het lijkt bijna geen toeval te zijn dat die 'Gebroken Stoel' en Eric Grassien nu dat VN Plein markeren.


2 opmerkingen:

  1. Nu is het nog te doen, daar kamperen. Over een paar maanden is dat niet verantwoord meer. De vraag is natuurlijk hoe hij zo 'ineens' op straat is komen te leven. Hij zal toch wel ergens een vast adres hebben gehad?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik weet niet hoe dat zit. Er was wel een vriend bij hem. Er hebben een aantal artikelen in Geneefse kranten gestaan. Volgens mij rekent hij er op dat de stad met een oplossing komt.

    BeantwoordenVerwijderen