maandag 19 september 2011

GIEGEL SPIN / GIGGLY SPIDER

'Giggly Spider and other animals' is een elektronisch prentenboek voor kinderen van de leeftijd van 2 tot 4 jaar. Het boek is gemaakt door Marieke Nelissen (auteur), Marijke van Veldhoven (illustrator) en le petit studio (ontwikkelaar en uitgever).

De elf kleurrijke dieren beslaan het hele scherm. Elk dier wordt begeleid door zijn eigen geluid en andere voor het kind gemakkelijk herkenbare speciale effecten. Zo maakt de spin bij aanraking van het scherm een giegelend geluid terwijl hij tegelijk vrolijk met zijn ogen rolt. Op de volgende pagina kun je samen met de spin een web maken waarna er een vliegje in vliegt. Het varken knort en rolt zich in de modder die tegen het scherm spat. De modderspatten kun je daarna van het scherm vegen. De hond blaft en kwispelt vrolijk met zijn staart. De vogel kun je door de lucht laten vliegen terwijl onder hem in het landschap autootjes rijden. Aan het einde van het boek geeft naar keuze vader of moeder een nachtzoen, kun je het kind zelf toedekken en een voor een de lichtjes uit doen.

Bij de opening van het boek kun je kiezen voor een Engelse of een Nederlandse tekst en of het voorgelezen wordt door een vader of een moeder.

Het boek  geschikt voor iPad is te bestellen in de Appstore van iTunes voor de prijs van  2,99 €

1 opmerking: