donderdag 8 september 2016

DUTCH - LAND 58

Museumpark Belvedère, Friesland, februari 2011

De landschap foto’s geven een indruk van het landschap en park in de winter rond het museum Belvédère in Heerenveen. 

Restaurant Museum Belvédère, Friesland, februari 2011

“Het museum heeft een opvallende ontstaansgeschiedenis. Het komt voort uit de wens van drie mannen: Thom Mercuur, Sjoerd de Vries en Boele Bregman. Met name Thom Mercuur droomde al geruime tijd van het opzetten van een eigen museum, een grote 'kijkdoos' voor kunst. Na veel tegenslag is het hem gelukt en verwezenlijkte hij in samenwerking met anderen zijn museum. Op 9 februari 2010 werd hij door het gemeentebestuur benoemd tot ereburger van Heerenveen vanwege zijn grote inzet voor dit museum.Op 24 november 2004 werd het museum en het landgoed geopend door koningin Beatrix.”Fietspad, Friesland, februari 2011 

“Het museum is vernoemd naar de Belvédère in het Parkgebied Oranjewoud. Het Museumpark Landgoed Oranjewoud omvat het museum met het bijbehorende moderne landschap en het oude Landgoed Oranjewoud. Het is ontworpen door landschapsarchitect Michael R. van Gessel.”


Landschap met vaart en hek, Friesland, februari 2011

“Het gebouw is ontworpen door Eerde Schippers van Inbo en is 104 meter lang en 13 meter breed. De collectie bestaat met name uit werken van Friese kunstenaars en geestverwanten die nauwelijks in het openbaar worden tentoongesteld. Het gaat om kunstenaars als Jan Mankes, Thijs Rinsema, Tames Oud, Gerrit Benner, Boele Bregman, Willem van Althuis en Sjoerd de Vries. De stijlen realisme, impressionisme, expressionisme, constructivisme en nieuwe figuratie zijn vertegenwoordigd in het museum.”

Aarde, water en lucht in Friesland, februari 2011

Bovenstaande citaten zijn overgenomen uit Wikipedia  “Museum Belvédère”


Landgoed Oranjewoud, Friesland, februari 2011


Landschap met hond en man, Friesland, februari 2011


De Posthoorn, Friesland, februari 2011

1 opmerking: